Gemeente Nijmegen

Koninklijke onderscheiding voor Wil de Poel

29/05/2009

Wil J.M. de Poel (68) ontvangt vrijdag de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij is sinds 1965 als vrijwilliger betrokken bij S.V. Hatert. De Poel was onder andere redacteur, jeugdleider en organisator van jubilea en festiviteiten.

Wil de Poel (68) heeft zich de afgelopen 45 jaar ingezet voor de voetbalclub SV Hatert in Nijmegen. In 1958 is hij lid geworden van de voetbalclub en sinds 1965 werkt hij er als vrijwilliger. Hij is de geestelijk vader van het Rood Blauw Nieuws, het clubblad, en schreef er jarenlang in. Daarnaast was hij tientallen jaren met grote regelmaat jeugdleider en elftalleider. Vooral in de jaren dat de club een onstuimige groei beleefde en een sterk beroep moest worden gedaan op de verantwoordelijke kaderleden.

Ook heeft De Poel meerdere jubileumcommissies geleid. Als er een jubileum moet worden gevierd dan wordt hij ingeschakeld. Zo was hij in 1969 al actief bij de organisatie van Haterts 40-jarig bestaan en natuurlijk is hij ook betrokken bij de viering van het 80-jarig bestaan van de club op 29 mei. Hij is bij de voorbereidingen van zo'n jubileum ideeënman en uitvoerder tegelijk. Zo heeft hij ook in de jaren tachtig het initiatief genomen tot de zogenaamde superloterij van SV Hatert.

Tussen 1986 en 1996 was hij secretaris en penningmeester van de Technische Commissie van SV Hatert, de groep mensen die verantwoordelijk was voor het technisch beleid van de club: het aanstellen van trainers op alle niveaus. Sinds 2000 vervult hij de functie van jeugdsecretaris van de voetbalclub. Hij maakt zich sterk voor een vereniging met een sterke multiculturele verscheidenheid.

Daarnaast voert Wil de Poel het secretariaat van de tennisclub, speelt hij een rol bij de Club van Honderd, de Toernooicommissie van de jeugdafdeling en de zogenaamde Speldjescommissie (die elk jaar leden huldigt bij jubilea).

Op vrijdag 29 mei om 20.45 uur reikt loco-burgemeester Paul Depla de Koninklijke onderscheiding uit aan Wil de Poel bij het 80-jarig bestaan van S.V. Hatert. De uitreiking vindt plaats in het clubhuis van S.V. Hatert in sportpark Vossendijk, Winkelsteegseweg 208 Nijmegen.