Opera op huize Frankendeal 30 mei opera 't Dichtertje

17/04/2009 14:58

Huize Frankendael

30 mei Huize Frankendael monumentaal decor in opera "Dichtertje"

Naar de gelijknamige novelle van de Amsterdamse schrijver Nescio

"Dichtertje" is een buitenvoorstelling die plaats vindt in de tuin van Huize Frankendael na afloop een smaakvol diner. De opera is buitengewoon actueel en herkenbaar en voert ons tevens terug naar het Amsterdam van pakweg 90 jaar geleden. Met veel humor weet Nescio zijn eigen burgermansbestaan te omschrijven en hoe iedereen zich gedraagt naar de moraal van zijn tijd. Daarnaast broeit zijn verlangen naar het sublieme, maar ook het duistere idee "een groot dichter zijn en dan te vallen". De opera slaat een brug tussen poëzie, muziek en theater - en presenteert op (film-)beelden van hedendaags en historisch Amsterdam. Het roept de sfeer op van Amsterdam van het begin van de 20e eeuw. Huize Frankendael vormt hierbij een monumentaal decorstuk, dat steeds van gedaante wisselt door projecties, licht en de ondergaande zon. 30 mei staat garant voor een onvergetelijke avond, en reserveer snel, want deze opera wordt maar 'e'en maal opgevoerd op Huize Frankendael...

Kosten diner inclusief opera vijfenveertig euro

Aanvang diner: 19.30 uur

Aanvang voorstelling: 22.00 uur

Einde voorstelling: 23.00 uur

Reserveren: info@huizefrankendael.nl

"Dichtertje", is de naam van èèn van de novelles van Nescio, een bekende Nederlandse schrijver van pakweg een eeuw geleden. Hij leefde een groot deel van zijn leven in Amsterdam - Oost. Zo woonde hij aan de Linnaeushof en aan de Middenweg. Als natuurliefhebber en fervent wandelaar maakte hij vele omzwervingen in en rond Amsterdam waarover wij veel in zijn verhalen kunnen lezen. Huize Frankendael wordt in veel van zijn boeken genoemd. Componist Harke Jan van der Meulen heeft het initiatief genomen om de novelle "Dichtertje" van Nescio op muziek te zetten. Regisseur Marianne Kuijper is vervolgens aangetrokken voor het libretto en de regie. Beide zijn buurtbewoners.

Initiatiefnemer en componist: Harke Jan van der Meulen

Regisseur en schrijver libretto: Marianne Kuijper

Filmmaker: Marc van Fucht

Uitvoering: Zangers/spelers: Quatre Bouches (Bauwien van der Meer - sopraan, Petra Ehrismann - alt, Gerben Houba - tenor, Michel Poels - bariton)

Musici: (Jaap Koning (slagwerk), Peter van Os (accordeon) en Henry Kelder (Piano, tevens muzikale leiding)

Personages Nescio en echtgenote: Martin ten Brinke (tevens producent) en Irene van der Aart

Meer informatie: Huize Frankendael, Middenweg 72 Amsterdam

info@huizefrankendael.nl, 020 - 4233930

http://www.huizefrankendael.nl