Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

30 mei VUURDOOP in Rotterdam
Spectaculaire torenklim voor jongeren met H. Vormsel

Rotterdam, 6 mei 2009 - De toren van de Rotterdamse kathedraal is 30 mei a.s. speciaal opengesteld voor jongeren die dit jaar het H. Vormsel ontvangen. Zij kunnen die dag de toren, die momenteel wordt gerestaureerd, aan de buitenkant beklimmen. De beklimming is onderdeel van het Pinksterspektakel 'De Vuurdoop', waarbij de Rotterdamse bisschop A.H. van Luyn s.d.b. gastheer is van ruim 1.200 jongeren tussen de twaalf en veertien jaar.

"Het sacrament van het H. Vormsel is een van de zeven sacramenten en bestaat uit het ontvangen van de H. Geest door het zalven met chrisma. De Vuurdoop is een geweldige ervaring voor jongeren die het H. Vormsel ontvangen, waarbij ze leeftijdgenoten ontmoeten, leuke activiteiten in en rond de kathedraal beleven en inspirerende workshops volgen," zegt bisschop Van Luyn.

Op het programma staan verder onder meer workshops die worden verzorgd door Youth for Christ en Warchild. De burgemeester van Dordrecht en de burgemeester van Zoetermeer vertellen over de verantwoordelijke rol van jongeren in de samenleving; een programmaker vertelt over zijn werk voor de tv. Youth for Christ heeft speciaal voor de Vuurdoop een workshop gemaakt over het thema van de collagewedstrijd: de negen vruchten van de Heilige Geest.

Vanwege de grote belangstelling vindt de Vuurdoop in twee sessies plaats: van 09.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur in de kathedrale kerk, de Laurentius en Elisabeth, Mathenesserlaan 307 te Rotterdam.

De kathedrale kerk H.H. Laurentius en Elisabeth ondergaat een grote restauratie. De totale restauratiekosten bedragen ruimt 7,4 miljoen euro. De overheid subsidieert 3,7 miljoen euro toe in het kader van de 'Regeling rijkssubsidiering wegwerken restauratieachterstanden 2007'. De overige 3,7 miljoen moet via fondsenwerving door bisdom en parochie bijeen worden gebracht om dit, voor de stad Rotterdam en het bisdom, unieke kerkgebouw weer in goede staat terug te brengen. (294 woorden)

Einde bericht


---

Noot voor de redactie /