Botanische tuinen Utrecht


Orchideeënweekend 30/31 mei en 1 juni

Hmm... een typisch geval van ondervoeding

Tja, een prachtig bloeiende orchidee wil iedereen wel. Maar hoe krijg je er na de loei weer nieuwe bloemen in en hoe verzorg je een orchidee eigenlijk? Dat kunnen de Orchideeëndokters u precies vertellen tijdens het grandioze Orchideeënfestijn dat

de Utrechtse Botanische Tuinen en Orchideeën Vereniging `t Gooi tijdens het Pinksterweekend (30/31 mei en 1 juni) organiseren.

Natuurlijk is er ook een ruim aanbod aan orchideeën te koop en kunnen bezoekers genieten van een weergaloze show van tropische orchideeën. En voor alle bezoekers zijn er twee soorten kleine orchideetjes gratis beschikbaar.

Show en verkoop

Blikvanger van het Orchideeënweekend is uiteraard de knallende orchideeënshow met talloze soorten en variëteiten van deze tot de verbeelding sprekende planten. Orchideeën Vereniging 't Gooi zorgt voor de aankleding. Verder is er een gezellige markt met informatie- en verkoopstands, van orchideeën en biologische bestrijding tot handwerkpatronen voor de orchideeënliefhebber.

Dankzij een grote kweker zijn voor iedere bezoeker gratis twee kleine orchideetjes beschikbaar.

De orchideeëndokters laten u graag zien hoe u de plantjes moet oppotten en voor kinderen is een apart hoekje ingericht, zodat ook zij in alle rust kunnen oefenen.

Op consult

Veel mensen weten niet goed wat ze met orchideeën aan moeten als ze zijn uitgebloeid. Moet je ze afknippen of niet, hoeveel water hebben ze eigenlijk nodig en kunnen ze tegen de centrale verwarming? Daarom zijn de orchidokters vaste prik tijdens deze weekenden. Deze deskundigen staan u met raad en daad bij als het om de verzorging van uw orchideeën gaat. Neem dus gerust uw treurige, nooit bloeiende plant mee voor een check-up en medisch advies. Onze dokters geven u graag een gratis consult en steken desnoods de handen direct uit hun doktersjas.

Informatie

Dit weekend vindt plaats op Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht). Fort Hoofddijk is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur (1 december - 1 maart gesloten). De toegangsprijzen bedragen EUR 6,50 voor volwassenen en EUR 5,00 voor 65+ en groepen. Kinderen t/m 12 jaar (onder begeleiding) en houders van een Museumkaart hebben gratis toegang. Fort Hoofddijk is bereikbaar met stadsvervoer lijnen 11 en 12 vanaf Utrecht CS.