Gemeente Dongen

Verrassend Dongen on Tour!

Publicatiedatum: 14-5-2009

Op zaterdag 30 mei kan iedereen beleven hoe verrassend Dongen is. Er is een prachtige fietsroute uitgestippeld langs ruim twintig toeristische bedrijven en trekpleisters. Alle bedrijven ontvangen de bezoekers van 12.00 tot 17.00 uur gastvrij. Proeven, eten, ervaren, bewonderen en ervaren staan centraal. Stap op de fiets en doe mee!

Wethouder Joop Velthoven presenteert s ochtends eerst de nieuwe huisstijl voor toerisme, inclusief brochure en website. Vanaf 12.00 uur beginnen de ontdekkingstochten. Wat dacht je van een rondleiding in het theater, het hotel en het fitnesscentrum bij De Volckaert-SBO, Cryo koken bij Auberge De Moerse Hoeve, op 60 meter hoogte bungy jumpen bij restaurant MeLs, meel kopen bij de Koningin Wilhelmina-molen, een hemels drankje drinken bij het Dongha museum, afslaan op de golfbaan bij Tuinregie, varkens van dichtbij zien in de kijkstal van de Vaartse Hoeve, creatieve demonstraties bij 2Handjes bijwonen of een bijzondere particuliere collectie oldtimers bekijken aan de Eindsestraat?

Roofvogelshow
Natuurlijk wordt ook aan de kleintjes gedacht. Op verschillende punten staan springkussens klaar en je kunt met korting vanaf het Looiersplein naar kinderspeelboerderij Pukkemuk. Kortom, een dag boordevol activiteiten voor jong en oud! Spectaculair is de roofvogelshow bij Café t Karrewiel, die twee keer plaatsvindt. Na afloop kun je voor 1,- met een roofvogel op de foto. En ooit de toren van de Oude Kerk willen beklimmen? Dat kan onder leiding van een gids van de Heemkundekring.

Extra tochten
De gemeente Dongen biedt die dag in samenwerking met Goos! Evenementen diverse mini-tochten aan per solex, huurfiets, gps of grote step. De vertrekpunten voor deze mini-tochten en de complete fietsroute staan binnenkort op www.dongen.nl. Daar vind je ook het programma dat alle bedrijven die middag aanbieden. Kortom, noteer 30 mei in de agenda!

Deelnemende bedrijven 30 mei:
Kinderspeelboerderij Pukkemuk
Restaurant Mels
IJzertijdboerderij
ZLTO Dongen- Loon op Zand/De Vaartse Hoeve
Van Loon
Restaurant t Veurhuis
2handjes
Monique Kookt!
Heemkundekring De Heerlyckheit Dongen
Dressuurstal Roosenheuvel
Arrangementenbureau Verrassend Uit
Tuinregie
Hotel-restaurant De Moerse Hoeve
Stichting Donckhuys
Hotel De Villa en restaurant Winkk
Golf initiatief Dongen
Restaurant SED
Koningin Wilhelmina molen
De Hobbyboerderij
Dongha Museum
Café t Karrewiel
De Volckaert-SBO
Goos! Evenementen
Gemeente Dongen

Download de flyer