Project Gemeente Westland

's-Gravenzandse kinderboerderij
Open dag 's-Gravenzandse kinderboerderij
Publicatiedatum: 20-05-2009

Op zaterdag 30 mei van 11.00 uur tot 16.00 uur organiseert de 's-Gravenzandse kinderboerderij (de Kreekboerderij) een open dag. Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan vinden verschillende activiteiten plaats voor volwassenen en kinderen.

Veel dieren

Bij de kinderboerderij zijn de verschillende dieren te bekijken. Er is een knuffelhoek waar cavia's en konijnen geknuffeld kunnen worden en er zijn demonstraties schapen scheren. Daarnaast kunnen de kinderen actief bezig zijn op het springkussen en bij de speurtocht. Ook kunnen ze geschminkt worden als hun favoriete dier.

Naast de kinderboerderij ligt het 's-Gravenzandse centrum voor Natuur- en MilieuEducatie. Hier worden twee ochtenden per week lessen over natuur en milieu gegeven aan alle basisschool-leerlingen in 's-Gravenzande. Tijdens de open dag kunnen bezoekers zien wat er tijdens deze lessen gebeurt. Zo kan iedereen waterproefjes doen om de kwaliteit van en het dierenleven in het water te bepalen. Ook zijn er grote agaatslakken te zien en kunnen kinderen een 'oefenkoe' melken.

De 's-Gravenzandse kinderboerderij is gelegen aan de Prins Clausstraat.