Gemeente Langedijk


* Nederlands grootste rozenshow in museum Broeker Veiling

Nederlands grootste rozenshow in museum Broeker Veiling

26 mei 2009 -
Op zaterdag 30 mei t/m donderdag 4 juni vindt de bekende rozenshow plaats in Museum Broeker Veiling in Broek op Langedijk. De meeste en de mooiste rozen van het land in bijzondere arrangementen en boeketten bijeengebracht in het historische gebouw van Museum Broeker Veiling in Broek op Langedijk.
De rozenshow wordt dit jaar verlevendigd door stalen sculpturen van smidkunstenaar Leos Machacek.

De meest en mooiste rozen in Museum Broeker Veiling Nederlands grootste Rozenshow voor 23e keer in Broek op Langedijk Liefhebbers van rozen kunnen hun hart ophalen. Van 30 mei tot en met 4 juni a.s. staat Museum Broeker Veiling in Broek op Langedijk weer helemaal vol met rozen. Nederlands grootste Rozenshow is inmiddels bekend in binnen- en buitenland.
De meeste en de mooiste rozen van het land zijn bijeengebracht in creatieve en indrukwekkende boeketten en arrangementen. In het historische decor van het museum komen deze prachtig tot hun recht. Kwekers, veredelaars en vermeerderaars dingen in de een spannende competitie met hun beste producten in verschillende categorieën mee naar een prijs. Ook leerlingen van het Clusius College gaan de strijd met elkaar aan: wie maakt het mooiste en meest bijzondere bloemstuk? De resultaten worden beoordeeld door een vakjury. De uitvoering van de Rozenshow ligt in handen van de Regionale Rozenwerkgroep en leerlingen van het Clusius College in Alkmaar.

IJzersterk product, ijzersterke expositie
Omdat de Nederlandse roos al eeuwenlang een ijzersterk product is, is er gezocht naar een element dat dit imago kan benadrukken. De rozenshow wordt derhalve verlevendigd door stalen sculpturen van smid-kunstenaar Leos Machacek. Hij maakt ijzeren en stalen insecten, waarin hij een groot aantal smeedtechnieken toepast. Tussen de rozen zullen deze kunstwerken opvallende onderdelen zijn. De kunstenaar zal op zaterdag 30 mei, zondag 31 mei en maandag 1 juni aanwezig zijn in de smederij van het museum om zijn bijzondere smeedtechnieken te demonstreren aan het publiek.

Openingstijden en entreeprijzen
De Rozenshow vindt plaats van zaterdag 30 mei tot en met donderdag 4 juni. Deze laatste donderdag is onder voorbehoud, afhankelijk van de kwaliteit van de rozen op dat moment.

Openingstijden: zaterdag en zondag van 11.00 uur -17.00 uur en maandag t/m vrijdag van 10.00 uur - 17.00 uur.
Entreeprijzen: EUR 7,-- voor volwassenen, EUR 4,10 voor kinderen van 3 t/m 14 jaar.
Extra avondopenstelling op dinsdag 27 mei a.s. van 18.30 uur-21.30 uur.
De entree bedraagt dan EUR 4,- voor volwassenen en EUR 2,- voor kinderen. Op deze avond is er géén veiling en géén rondvaart.

U vindt Museum Broeker Veiling aan de Museumweg 2 in Broek op Langedijk. Telefoon 0226 313807 of kijk op de website: www.broekerveiling.nl