Warchild


Zaterdag 30 mei wordt het boek Haal de oorlog uit het kind gepresenteerd
Bookmark and Share
26 mei 2009 -
Op zaterdag 30 mei vindt om 12.00 uur in De Drukkerij in Middelburg de presentatie plaats van het boek `Haal de oorlog uit het kind'. Dit boek biedt een verzameling getuigenissen van kinderen uit oorlogsgebieden in de hele wereld. Kinderen vertellen en tekenen wat ze meemaakten, hoe zij de oorlog ervoeren. Omdat eten soms een troost is bij verdriet, staan in deze bundel ook recepten van kinderen uit alle windstreken. Het boek is samengesteld door Miriam Samson en geheel belangeloos uitgegeven door Clavis Uitgeverij. Het voorwoord is geschreven door Herman den Blijker en Pierre Wind.

Tijdens de presentatie draagt auteur Miriam Samson eerst een stuk voor uit het boek. Daarna wordt het eerste exemplaar officieel overhandigd aan Dennis de Nooijer, een Nederlands oud-voetballer. De reden dat het boek wordt overhandigd aan een voetballer is omdat sport een belangrijk element is in de hulpverlening van War Child. Een leerling uit groep 8 van de Vlissingse School Vereniging zal het boek overhandigen. Hij heeft meegedaan aan een workshop tekenen over wat leven in vrijheid voor hem betekent. Het contrast met de tekeningen die kinderen uit oorlogsgebieden maakten is veelzeggend.

`Haal de oorlog uit het kind' is vanaf zaterdag te koop voor EUR 21,95. Van elk verkocht boek gaat EUR 1,- naar War Child.