Gemeente Woerden

Programma 30 mei Romeins schip

27 mei 2009
Zaterdag 30 mei vaart het Romeinse schip `Per Mare ad Laurium' de haven van Woerden binnen.
Het schip staat dan vol met jonge Romeinse legionairs, de winnaars van de tekenwedstrijd. Het Romeinse schip Woerden is de eerste Romeinse reconstructie die de openbare wateren van Nederland gaat bevaren.

In de stad is op diverse plaatsen de Romeinse sfeer te proeven. Pax Romana laat zien hoe de Romeinen exerceerden, in de stad staat een levend Romeins standbeeld en Asterix en Obelix staan klaar om met iedereen op de foto gaan.

Programma
11.00 uur Romeinse activiteiten Kerkplein/Voorstraat 13.00 uur verzamelen publiek in de haven van Woerden 13.30 uur feestelijke intocht Per Mare Ad Laurium in de haven van Woerden
met aan boord de jonge legionairs en Pax Romana 13.30 uur officieel programma (korte toelichting door Marco Glastra directeur-rentmeester Het Utrechts Landschap en Loes Ypma, wethouder gemeente Woerden)
13.40 uur start vaarseizoen door Henk Vlot, voorzitter Stichting Romeins Schip Woerden
14.15 uur start korte proefvaarten voor publiek (kaarten hiervoor zijn vorige week uitgedeeld)
16.00 uur einde proefvaarten

Oproep sloepen
Het inluiden van een schip gebeurt onder getoeter van lokale botenbezitters. Eigenaren van een sloep of klein bootje worden gevraagd het Romeins schip op 30 mei om 13.30 uur welkom te heten in de haven.

Meer informatie op www.romeinsschipwoerden.nl