Gemeente Leidschendam-Voorburg


Stedenbandnieuws Konstancin-Jeziorna

Mei en juni 2009

SEV Korfbal doet mee aan het National Korfball Tournement in Konstancin-Jeziorna

Op zaterdag 30 mei zal een afvaardiging van de selectie van SEV Korfbal deelnemen aan een groot korfbaltoernooi in Konstancin-Jeziorna, de Poolse partnerstad van Leidschendam-Voorburg. Al een paar jaar bestaan er contacten tussen de korfbalclub in Konstancin-Jeziorna en SEV Korfbal. Helaas was het er door de verbouwing op het Sportpark van SEV Korfbal tot op heden nog niet van gekomen om daadwerkelijk een uitwisseling van korfballers te realiseren.
Dit jaar gaat dat voor het eerst gebeuren. Aan dit Nationale Korfbal Toernooi in Konstancin-Jeziorna doen 30 teams uit heel Polen mee.

Het Corbulo Kwartet vertegenwoordigt Leidschendam-Voorburg op het Internationale Jongeren Kamermuziek Festival in Konstancin-Jeziorna

In het weekend van 12 tot en met 14 juni vindt in Konstancin-Jeziorna het tweede Internationale Jongeren Kamermuziek Festival plaats. Vier jongeren uit Voorburg zullen onze gemeente op dit festival vertegenwoordigen:
Iris Klaassens - viool, Isabella Klaassens - cello en Rosie Voorthuis, fluit. Zij maken deel uit van het Haags Instrumentaal Jeugdensemble. Daarnaast Thomas Gardenier, hobo, hij speelt in het Viotta Jeugdorkest. In Polen treden zij op onder de naam Corbulo Kwartet.

Voor dit muziekfestival zijn jongeren tussen 11 en 18 jaar uitgenodigd uit 12 landen Tsjechië, Frankrijk, Oekraine, Oostenrijk, Finland, Noorwegen, Zweden, Litauen, Italië, Duitsland, Polen en Nederland.

De muziekschool van Konstancin-Jeziorna organiseert dit festival onder de naam European Music Meetings. De Werkgroep Stedenband Leidschendam-Voorburg / Konstancin-Jeziorna is blij dat wij ook dit jaar aan die uitnodiging gehoor kunnen geven. Behalve diverse optredens als kwartet, studeren alle deelnemers ook samen een muziekstuk in, dat op zondagmiddag 14 juni tijdens het slotconcert in het stadspark van Konstancin-Jeziorna ten gehore wordt gebracht.