Europa en de wereld anders bezien

28/05/2009 17:52

Mensen met een missie

Zaterdag 30 mei discussieert de minister voor Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders op het Utrechtse Domplein van 14.00 uur tot 14.45 uur met Shahrukh Alam, partner uit India van ontwikkelingsorganisatie Mensen met een Missie. Zij spreken over de rol van de Europese Unie in de armoedebestrijding wereldwijd. Ook de relatie met het Nederlandse ontwikkelingsbeleid zal de revue passeren.

De publieksdiscussie met als thema Europa en de Wereld maakt deel uit van een evenement waarmee het Europees parlement in zes grote steden van Nederland aandacht vraagt voor de Europese verkiezingen op 4 juni aanstaande.

Shahrukh Alam is een moslimjuriste en activiste uit India. Zij is medeoprichtster van het Patna Collective, een groep jonge onderzoekers die zich inzet voor dialoog en vreedzaam samenleven van verschillende culturen. Op zaterdag 30 mei gaat ze in debat met minister Bert Koenders voor Ontwikkelingssamenwerking over de relatie tussen Europees en nationaal ontwikkelingsbeleid. Staan zij op gespannen voet met elkaar of vullen ze elkaar aan? En wat hebben de mensen eraan zowel hier als daar?

Burgemeester van Utrecht Aleid Wolfsen neemt ook deel aan het gesprek, dat onder leiding staat van Philip Walkate. Ook het publiek krijgt de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

http://www.mensenmeteenmissie.nl