Kom naar het Europaplein Utrecht

zaterdag 30 mei, 12.00-18.00 uur,

29/05/2009 11:09

Europees Parlement Den Haag

Geef jij graag je mening?

Kom naar het Europaplein Utrecht

zaterdag 30 mei, 12.00-18.00 uur, Domplein

In aanloop naar de Europese verkiezingen op 4 juni organiseert het Europees Parlement zes unieke publieksevenementen, die alleen in Nederland te zien zullen zijn. Op 30 mei hebben de Utrechters het voor het zeggen op het Domplein.

Heb je altijd al op een podium willen staan in het centrum van Utrecht en mee willen praten over jouw wereld en jouw Europa? Kom dan op zaterdag 30 mei naar het Europaplein op het Domplein in Utrecht en laat je stem horen. Centraal hierbij staat een levensgroot bordspel, in de vorm van een ster met daarop tien onderwerpen. Aan jou de keus welke vier onderwerpen jij het belangrijkst vindt. Dit is de basis voor het Europaplein waaromheen veel activiteiten zullen plaatsvinden.

Met wie ga je dan in gesprek? Met kandidaat-Europarlementariërs, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en met lokale politici. Maar ook met andere Nederlanders. De samenstelling van het Europees Parlement gaat immers iedereen aan en heeft ook veel invloed op lokale thema's, zoals milieubeleid, aanbesteding en de aanpak van de crisis. Om 14.00 uur zullen Burgemeester Aleid Wolfsen en Minister van Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders er ook bij zijn. Comedian en presentator Philip Walkate zal de dag luchtig en interessant aan elkaar praten.

Afgezien van het bordspel met thema's is er nog veel meer te beleven: er worden ballonnen en andere leuke gadgets uitgedeeld, kinderen geschminkt, je kunt er de stemwijzer invullen, koffie drinken met de kandidaten, de Nationale Jeugdraad is aanwezig met een activiteitenbus, de politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen zullen zich presenteren, er wordt gefilmd... kortom, genoeg te doen!

Er wordt een prijs verloot onder alle actieve deelnemers aan de Europapleinen tot aan de verkiezingen op 4 juni. De winnaar krijgt een weekendreis naar Brussel voor twee personen.

In het kort:

Georganiseerd door: Europees Parlement Bureau Nederland o.a. in samenwerking met de Gemeente Utrecht, de Nationale Jeugdraad en debatcentrum Tumult

Waar: Domplein, Utrecht

Wanneer: zaterdag 30 mei van 12u tot 18u

Wie: iedereen die zin heeft.

Voor vragen: Leon Peijnenburg (persattaché Europees Parlement Bureau Nederland) Tel. 070 - 313 5400, E-mail: epdenhaag@europarl.europa.eu