ProRail

Persbericht

27-05-2009

Werkzaamheden spoor Twente

Op zaterdag 30 mei tot en met maandag 1 juni wordt het verdiepte spoor in Almelo op het bestaande spoornet aangesloten. Ook elders in Twente voert ProRail werkzaamheden uit. NS, Syntus en NS Hispeed rijden hierdoor bussen in plaats van treinen op meerdere trajecten in Twente. Door het combineren van diverse spoorwerken in één weekend beperkt ProRail de overlast voor zowel het treinverkeer als de omgeving.

Almelo Verdiept in dienst!

In Almelo is het zover: de verdiepte spoorligging gaat in dienst! In dit weekend bouwt de aannemer de sporen tussen de uiteinden van de verdiepte bak en het bestaande spoor. De bovenleiding wordt aangesloten en de beveiligingsinstallaties omgebouwd. Het tijdelijke perron op station Almelo De Riet is niet langer nodig; treinreizigers in de richting Almelo kunnen vanaf dinsdag weer opstappen op het vaste perron. Vanaf dinsdag 2 juni rijden de treinen volgens dienstregeling door Almelo Verdiept!

Rijssen

In opdracht van ProRail werkt aannemerscombinatie Reef-Colijn v.o.f. van vrijdagnacht 29 mei tot en met zondagochtend 31 mei tussen de overgang De Haarstraat en station in Rijssen. Deze werkzaamheden, bestaande uit onder andere het aanbrengen van een damwandscherm, verplaatsen van kabels en leidingen en het aanbrengen van een overweg, zijn ter voorbereiding voor de twee tunnels die in het voorjaar van 2011 gerealiseerd worden.

Enschede

Strukton Rail Noord vernieuwt het spoor tussen het viaduct Tubantiasingel en de spoorwegovergang Hengelosestraat/Stationsplein in Enschede. De werkzaamheden starten in de nacht van vrijdag 29 mei en eindigen op dinsdag 2 juni om 07.00 uur.

Oldenzaal

In Oldenzaal werkt aannemer Strukton Infratechnieken aan geluidsschermen aan de noordzijde van het spoor vanaf de Eektestraat richting het station. De werkzaamheden hiervoor zijn al gestart en gaan door tot 10 juli. Aankomend Pinksterweekende wordt ook hier dag en nacht gewerkt. Op dit traject is daardoor beperkt treinverkeer mogelijk.

Gevolgen voor het treinverkeer

Om de aannemers veilig te kunnen laten werken, rijden er gedurende bovengenoemde periode bussen in plaats van treinen op verschillende trajecten in Twente. De extra reistijd is een half uur tot drie kwartier. Reizigers kunnen voor exacte informatie over de gevolgen voor hun reis www.ns.nl en/of www.syntus.nl raadplegen of bellen met 0900-9292 (⬠0,70 p.m.). Internationale reizigers kunnen www.NSHispeed.nl raadplegen of bellen naar 0900-9296 (⬠0,35 p.m.). Ook NOS Teletekst paginaâs 754 en 752 geven actuele informatie.