Ingezonden persbericht


Persbericht 29 mei 2009

Radio 1 RadioLab op 30 mei: Universistrijd!

Vanuit het Radio 1 RadioLab strijden zaterdag twee universiteiten tegen elkaar in BNN's 'Universistrijd!'. Twee teams van de beste universiteiten van Nederland, de Universiteit van Wageningen en de Universiteit van Utrecht, nemen het tegen elkaar op in een unieke, prestigieuze quiz. Wie wint de Universistrijd en is echt de slimste universiteit van Nederland?

In vier rondes moeten de teams vragen beantwoorden in alle mogelijke, wetenschappelijke categorieën; alfa-, beta- en gamma-wetenschap. Die categorieën kunnen dus ook buiten het vakgebied van de kandidaten vallen. De teams bestaan uit twee studenten en een hoogleraar. Welke universiteit heeft het beste team samengesteld?

Universistrijd! is zaterdag 30 mei tussen 19.00 en 20.00 uur te horen op Radio 1. Het programma wordt gepresenteerd door Sophie Hilbrand.

RadioLab

De nieuws- en sportzender biedt elke zaterdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur een audiopodium aan alle omroepen en radiomakers voor nieuwe en verrassende programma's. RadioLab wil radio laten horen zoals dat op Radio 1 nog niet te horen is. Het programma is een radiolaboratorium voor makers van alle omroepen.

De RadioLab-serie bestaat uit twaalf afleveringen en duurt tot en met 18 juli.

Voor meer informatie: www.radio1.nl