TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 28-05-2009

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 30 mei
Radio 1 - 11.04 uur

MAXIME VERHAGEN TE GAST IN TROS KAMERBREED

Maxime Verhagen, Kathalijne Buitenweg en Bernard Wientjes zijn zaterdag 30 mei te gast in TROS KAMERBREED. In de laatste week voor de verkiezingen van het Europees Parlement staat de uitzending in het teken van Europa.

Maxime Verhagen (CDA) was ooit Europarlementariƫr. Nu is hij minister van Buitenlandse Zaken en speelt een groot gedeelte van zijn werk zich nog steeds in Europa af. Een gesprek over een gezamenlijk Europees buitenlands beleid, uitbreiding van de EU en Europa als waardengemeenschap.

Kathalijne Buitenweg (GroenLinks) werd in 1999 lid van het Europees Parlement, maar neemt nu afscheid van de Europese politiek. Hoe kijkt zij terug op deze periode in haar leven? Wat heeft ze bereikt? Is haar passie voor Europese samenwerking nog even groot als tien jaar geleden?

Bernard Wientjes is voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW en komt ook regelmatig in Brussel. Hoe belangrijk is Europa voor ondernemers? En wat verwacht hij van de Europese Unie in deze tijden van economische crisis?

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman

Meer informatie op www.troskamerbreed.nl