Gemeente Delft

Deelnemen aan project Ik mis je zo!

Op zaterdag 30 mei kan men kennismaken met de VertelVoorstelling Ik mis je zo! die plaatsvindt op begraafplaats Jaffa. Het bijzondere project wordt deze maanden gevolgd door meer dan 2.000 leerlingen van de basisscholen in Delft.

Speciaal ter gelegenheid van het eerste Culturele Weekeinde biedt de organisatie een ieder de gelegenheid om aan het project deel te nemen. Ik mis je zo! is een initiatief van de afdeling Kunsteducatie van De VAK in samenwerking met de Vertelploeg Delft en begraafplaats Jaffa.

Medewerkers van de begraafplaats nemen bezoekers mee op een route over de begraafplaats en vertellen over de historie van Jaffa en over een aantal bijzondere graven, zoals de oorlogsgraven, het verzetsmonument en graven van bekende Delftenaren.

Tijdens elke rondleiding vertellen vier vertellers van de VertelPloeg Delft een persoonlijke anekdote over afscheid nemen, zoals zij dat ook doen bij de rondleidingen voor de groepen 7 en 8 van de Delftse basisscholen.

Er zijn deze dag vier gratis rondleidingen van ongeveer vijf kwartier. Ze starten om 12.00 uur, 13.30 uur,15.00 uur en 16.30 uur.

Men kan zich aanmelden voor de rondleiding via info@delftcultuurjaar.nl of telefoon-nummer 06-12 22 97 39. Deelnemers wordt gevraagd aan te geven met hoeveel personen ze komen en welk tijdstip de voorkeur heeft. De Algemene begraafplaats Jaffa ligt aan de Jaffalaan 10, 2628 BX Delft.

Noot voor de redactie (