Ingezonden persbericht

Poëzie muziek en theater tijdens de 24e editie Doe Maar Dicht Maar Festival
Winnaars poëziewedstrijd bekend!

De winnaars zijn bekend, de finale komt eraan! Dit jaar vindt alweer de 24e editie van het Doe Maar Dicht Maar festival plaats. Uit de duizenden gedichten die dit jaar zijn binnen gekomen is het de vakjury gelukt om de 100 mooiste gedichten te selecteren voor de jaarlijkse dichtbundel Doe Maar Dicht Maar en om 10 talentvolle, jonge dichters een plek in de finale te geven. Zij zullen met het voordragen van hun gedicht strijden om de eerste plaats tijdens de finale op 30 mei in cultuurcentrum De Oosterpoort in Groningen.

De 24e editie van het Doe Maar Dicht Maar festival heeft een spetterend programma vol poëzie, muziek en theater. 's Middags vinden er workshops en (openbare) masterclasses plaats in de Openbare Bibliotheek in Groningen.

Vanaf 19.30 uur vindt in de kleine zaal van Cultuurcentrum De Oosterpoort de finale plaats. De tien winnaars van de dichtwedstrijd zullen dan hun gedicht voordragen. De voordrachten worden afgewisseld met o.a. optredens van de dichters Ester Naomi Perquin, Ruben van Gogh, muziek van de Groningse band 'Dudettes' en de winnende band van de High School Music Competition: WOOT. Studenten van de opleiding Kunst Theater en Media in Groningen zullen de bezoekers vermaken met verrassende acts. Verder wordt deze avond de Belcampo-prijs uitgereikt, een aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent. Tijdens het poëziefestival zullen ook enkele winnaars van de wedstrijd 'Dichter bij 4 mei' en 'Precies 160', de sms-dichtwedstrijd te zien zijn.

Uit alle provincies van Nederland zijn inzendingen binnengekomen. Utrecht is in de bundel met gedichten van maar liefst 20 winnaars vertegenwoordigd, Groningen met 17 en Zuid-Holland met 15 winnaars. De 10 finalisten van Doe Maar Dicht Maar 2009 zijn Andries Krol (12) uit Adorp, Arthur Pander Maat (12) uit Utrecht, Nanne Langhout (13) uit Utrecht, Joanne Hoekstra (13) uit Buitenpost, Sabine Nauta (12) uit Utrecht, Suzanne van Geuns (16) uit Den Haag, Iduna Paalman (17) uit Rolde, Daniël Groothuysen (17) uit Heeswijk-Dinther, Margaux Geeroms (18) uit Merchtem (België) en Pieter Lobbezoo (18) uit Den Bosch.

Stichting Doe Maar Dicht Maar organiseert sinds 1985 jaarlijks een dichtwedstrijd voor jongeren van 12 t/m 18 jaar uit Nederland en Vlaanderen. Afgelopen seizoen kwamen er duizenden inzendingen binnen. Deze zijn beoordeeld door een professionele jury. Het afgelopen jaar is de stichting onderdeel geworden van het Poëziepaleis. Het Poëziepaleis organiseert de activiteiten van Doe Maar Dicht Maar en Stichting Kinderen en Poëzie (dichtwedstrijd voor kinderen van 4 t/m 12 jaar). Kijk voor meer informatie op www.poeziepaleis.nl.

In 2010 viert Doe Maar Dicht Maar haar 25 jarig bestaan en Stichting Kinderen en Poëzie gaat haar 20e jaar in. Dit is reden voor een groot jubileumfeest.

De nieuwe Doe Maar Dicht Maar bundel ligt vanaf 30 mei in de boekwinkels en is te koop via MailScanner heeft een e-mail met mogelijk een poging tot fraude gevonden van "www.doemaardichtmaar.nl" www.poeziepaleis.nl.

Noot aan de redactie:

Voor meer informatie over de winnaars en de gedichten van de wedstrijd Doe Maar Dicht Maar: Maaike Erents, 050-3138433, poezie@doemaardichtmaar.nl / www.doemaardichtmaar.nl

De nieuwste dichtbundel kan ter recensie worden toegestuurd