TROS

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 30 mei
Radio 2 - 16.00 uur

CLAUDIA DE BREIJ TE GAST IN TROS MUZIEKCAFÉ

Op zaterdag 30 mei ontvangt Daniël Dekker in TROS MUZIEKCAFÉ:

Claudia de Breij, radio-dj bij 3FM, tv-presentatrice en cabaretière, kreeg vorig jaar juni zoon Bing en schreef hierover het boekje 'Krijg nou tieten'. En nu is er dan ook alweer haar derde cd 'Samen wakker worden, ergens heen, lekker eten en weer slapen', die inmiddels op 38 staat in de Album Top 100. Met haar programma 'Hete Vrede' staat ze vanaf 29 oktober tot 12 juni 2010 in het theater.

Het verhaal van de Amsterdamse band Valerius begint als twee broers, Jesse en Kay, besluiten om gitaar te gaan spelen. Neef Ivar speelt bas, beste vriend Georgy drumt, en zo wordt na een aantal jaar de band opgericht, vernoemt naar het Valeriusplein in Amsterdam. Als 3FM in 2007 de band verkiest als Serious Talent gaat het balletje echt rollen. Begin 2009 komt de eerste officiële single 'She Doesn't Know' uit en worden zij opnieuw benoemd tot Serious Talent.

McChicks, een nieuw trio van bekende dames, bestaande uit Tessa Boomkamp (drums/gitaar), Astrid Akse (gitaar/zang) en Pheadra Kwant (bas/zang). Drie instrumentalisten en drie zangeressen, die ook uitstekend driestemmig kunnen zingen. Op hun eerste cd staan dertien prachtige Engelstalige liedjes.

Arthur Adam, de winnaar van het eerste nationale Dutch Delight event, brengt 29 mei zijn single 'Happy Hangover' uit. Dutch Delight, initiatief van X-factor jurylid Stacey Rookhuizen, werd eind maart tijdens de landelijke finale in de Melkweg, verrast door de veelzijdige muzikale kwaliteiten van Arthur Adam. Hij maakt melancholieke, akoestische Engelstalige liedjes, die in de muziekpers vergeleken worden met het werk van onder anderen Damien Rice, Sufjan Stevens en Jeff Buckley. Arthur Adam is een van de centrale leden van het Amsterdamse Songwriters Guild.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl