Tweede Kamer der Staten Generaal
PvdA: Heel Nederland aan supersnel internet

De PvdA wil dat heel Nederland aansluiting krijgt op breedband, zodat iedereen gebruik kan maken van supersnel internet. Dat is goed voor consumenten en bedrijven, maar bijvoorbeeld ook voor moderne vormen van zorg. Haarlem loopt voorop op het gebied van breedband, daarom zal staatssecretaris Heemskerk hier zaterdag 30 mei een actie voor dit snelle internet starten.

Op zaterdag 30 mei bezoekt PvdA-staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) in het kader van de Europese campagne Haarlem. Hij is met Patricia Linhard en Marijke Drees vanaf 14:00 uur te vinden bij de kraam van de PvdA in de Grote Houtstraat (ter hoogte van het Proveniershofje).

Van 15:00 tot 16:00 uur vindt er een actie plaats over aansluiting van Nederland op supersnel internet bij het standbeeld van Laurens Coster op de Grote Markt in Haarlem. Coster was een pionier - die met zijn boekdrukkunst Nederland verder bracht - met supersnelinternet brengen we de wereld van kennisoverdracht weer verder

Supersnel internet voor iedereen
Juist in moeilijke tijden moeten we investeren in nieuwe technologie en banen. Daarom wil de PvdA dat heel Nederland wordt aangesloten op de glasvezelkabel. Het is de hoogste tijd dat er serieus werk wordt gemaakt van slimme projecten waar iedereen baat bij heeft. Op de korte en op de lange termijn! Europa moet en kan deze plannen ondersteunen. De PvdA stelt voor: een groot deel van het Europees landbouwgeld naar innovatie en energie. De PvdA neemt het voortouw en zet Nederland internationaal op de kaart!

De aanleg levert direct werk op, maar de effecten voor de lange termijn zijn nog groter: de snelheid en de gigantische hoeveelheid gegevens die per seconde verstuurd kunnen worden zijn het antwoord op de groeiende vraag naar meer, sneller en beter digitaal verkeer. Internet was nooit zo makkelijk, snel en goedkoop! Ook de extra diensten als videobewaking en teleconferenties zijn makkelijk te organiseren. Niet alleen bedrijven, maar ook oude wijken, scholen en zorginstellingen profiteren als iedereen is aangesloten op de glasvezelkabel.