Ingezonden persbericht


Persbericht

Quadia introduceert Oncologie TV voor de medische professional Kennisoverdracht verhoogt de kwaliteit van de behandeling van kanker

Hilversum, 13 mei 2009 - Quadia Web TV introduceert Oncologie TV, het eerste hoogwaardige internet televisiekanaal voor medische professionals over de behandeling van kanker. Vanaf 30 mei a.s. kunnen oncologen de eerste oncologieprogramma's bekijken die samengesteld zijn tijdens de ASCO 2009 in Orlando. Iedereen met een BIG registratie kan zich kosteloos voor Oncologie TV aanmelden.

De komende jaren zijn veel nieuwe medicijnen en therapieën te verwachten voor de behandeling van kanker. "Bij verschillende medische beroepsgroepen bestaat de behoefte om in een vroegtijdig stadium geïnformeerd te worden over uitkomsten van klinische studies en actuele nieuwsfeiten", zegt Robert van der Zwart, directeur van Quadia Web TV. "Met Oncologie TV geeft Quadia als eerste concreet vorm aan een wens binnen de gezondheidszorg om onderzoekers en behandelaren met elkaar in contact te brengen en zo de ervaringen en kennis over de behandeling van kanker laagdrempelig en doelgericht te verspreiden."

De programma's en nascholingen op Oncologie TV worden geproduceerd in nauwe samenwerking met een onafhankelijk medische redac­tieadviesraad bestaande uit:


· Dr. Ir. Koos van der Hoeven, (Internist oncoloog) voorzitter NVMO
· Prof. Dr. Pieter Postmus (longarts), VUMC Amsterdam
· Prof. Dr. Peter Mulders (uroloog), UMC St Radboud Nijmegen
· Prof. Dr. Emiel Rutgers (borst, chirurgie), AvL Amsterdam
· Prof. Dr. Suresh Senan (radiotherapie), VUMC Amsterdam
· Prof. Dr. Cees Punt (intern, colorectaal), UMC St Radboud Nijmegen

'Wij zijn zeer verheugd met deze nieuwe manier van deskundigheidsbevordering van iedere medische professional werkzaam in de oncologie met als doel de kwaliteit van de behandeling van kanker te verhogen. Uiteindelijk komt dit ten goede aan de patiënt', vertelt internist oncoloog Koos van der Hoeven, voorzitter van het NVMO (Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie).

Over Quadia Web TV - Medisch
Quadia heeft zeer veel ervaring in de ontwikkeling, productie en distributie van online medische Web TV programma's. Zowel nascholingen, congressen, patiënten TV als productinformatie worden door Quadia gerealiseerd. Quadia heeft projecten gedaan met o.a. BorstkankerVereniging Nederland, Longkanker Informatie Centrum en Lymfeklierkanker Vereniging Nederland. Bekende programma's van Quadia zijn: DiabetesLive, Koken in Beeld (het online kookprogramma over gezonde voeding en diabetes van Novo Nordisk) en MC-TV (Medisch Contact).

Over Quadia Web TV
Quadia is een vooraanstaand bedenker, ontwikkelaar en producent van doelgroepgerichte Web TV-uitzendingen en -kanalen die zich onderscheiden door hun interactiviteit, meetbaarheid en resultaatgerichtheid. Daarnaast is Quadia toonaangevend ontwikkelaar van Web TV-technologie, zoals Quadia Web TV Manager en Quadia Live. Quadia biedt full service dienstverlening: van advies en conceptontwikkeling tot en met contentcreatie, hosting, productie, webdevelopment en rapportage. Quadia werkt onder andere voor ABN AMRO, Novo Nordisk, ING en Reed Elsevier en heeft met Ronnie Overgoor (Pitch Management) Blue Shots TV, het online tv netwerk voor de creative minded professional opgezet. Meer informatie op www.quadia.nl.Ingezonden persbericht