Ingezonden persbericht


Persbericht

Stekker test Huis a/d Werf in Utrecht

Utrechts nachtfestival start 30 mei 2009 op nieuwe locatie

Utrecht, 15 mei 2009 - Het heeft even moeten duren, maar eindelijk is het weer zover. Na de uitverkochte editie op 1 november jongstleden, die menigeen zal herinneren als uitzinnig en ongekend, is Stekker terug, ditmaal als Stekkertest op 30 mei 2009. Stekkertest, omdat het een nieuwe locatie betreft: Stekker en Huis (en Festival) a/d Werf hebben elkaar gevonden in visie en geest. Het nachtfestival is ook direct het slotfeest van Festival a/d Werf 2009.

Waar het vaak ophoudt bij een of twee area's waar DJ's en live-acts muziek in maken, gaat Stekker verder: kunst, multimedia, social art, plekken, een creatief publiek en electronische muziek zijn de ingrediënten van iedere editie. 'Dat vergt een hoop organisatie en vooral ook ruimte,' zegt Pitto, die samen met Lodewijk Rondeboom verantwoordelijk is voor Stekker. 'Een locatie moet meerdere area's hebben, en hallen, gangen en barretjes. Juist dat heeft een feest als Stekker nodig, want je moet er lekker rond kunnen struinen .' 'Dan krijg je ook veel sneller zo'n festivalgevoel,' vult Lodewijk aan. 'En dat merk je direct in de sfeer, en díe sfeer maakt Stekker.'

Het tweetal is ondertussen al druk bezig met de voorbereidingen voor Stekkertest a/d Werf, waarvan het programma rond is. Een blik daarop geeft al een vermoeden van wat er die avond te verwachten valt. In willekeurige volgorde zijn het Zesbaans, MXM (live, en voor het eerst in Nederland),de sfeerbeheerders van Je Moeder, housekeizer Nuno dos Santos, hitsbakker Pitto, de dromerige Funckarma (live), Eat Concrete Pete Concrete, het altijd verrassende Ruilhuisje, de constant positieve purist Bert de Rooij, de kunstenaars Saskia Laurant & Janne van Houtum, Nijmeegs trots Darko Esser, de acid-piraten van 030303 en Evan Odd die samen met 400 bezoekers Stekkertest gaan maken of breken. Zesbaans gaat aan de slag met hun lichtinstallatie 'Metronoom', Saskia en Janne zoeken al het snoep wat ze kennen bij elkaar om er een zoete wereld van te maken.

Het kan nog alle kanten op, want Huis a/d Werf wordt voor de allereerste keer bezocht door Stekker. Lodewijk & Pitto dromen ondertussen al verder: 'Huis aan de Werf is echt een pracht van een locatie. Een theaterzaal, drie studio's, een café, een restaurant en een geweldige trap en daarmee echt Stekker waardig! We hopen dan ook dat we hier nog veel vaker terug mogen komen.' Op 30 mei gaan om 23.00 uur de deuren van Huis a/d Werf open, om ze pas na zessen weer te sluiten. Wie dan nog fut heeft kan in de dageraad door naar de Gouden Kabouter Awardwinnende afterparty van Stekkertest: Verlengsnoer in the Jam, waar ze om 6.00 uur in de ochtend doorgaan tot zondagmiddag. Kaarten voor Stekker zijn voor ¤ 12,50 per stuk te koop via de website van Festival a/d Werf, en met slechts 400 in aantal loont het de moeite om er snel bij te zijn, want Stekker gaat verder waar het vorig jaar gestopt is, en iedereen die er al eens is geweest weet wat dat betekent..