Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 19 mei 2009

Laatste wandelexcursie in natuurgebied Hempolder

De laatste wandelexcursie van 2009 door de Hempolder bij Akersloot, vindt plaats op zaterdag 30 mei van 10.00 tot 12.00 uur. Het is er nu bijzonder leuk, want vogelsoorten als grutto en kievit hebben pulletjes en u mag komen kijken! We wandelen ongeveer twee uur, maar leggen slechts vier kilometer af. Het is een leuke afwisselende route. De gids van Landschap Noord-Holland vertelt u alles over de weidevogels die hier broeden en het beheer dat daar volledig op is afgesteld.

Wij adviseren u waterdicht schoeisel te dragen en als u heeft een verrekijker mee te nemen. Verzamelen bij de werkschuur de Dodde, Hemweg 1 in Akersloot, vlakbij het gehucht Klein Dorregeest, achter Motel Akersloot.

Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088 - 0064455. De kosten bedragen ¤ 5,50, Beschermers betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl.

Noot voor redacties