140.000 roodharigen uitgenodigd in Walibi op zaterdag 30 mei

19/05/2009 12:09

WALIBI BELGIUM

In mei staat de Calamity Mine in de spotlights

Waver, 19 mei 2009 - In het kader van de Big 7, zet Walibi Belgium de Calamity Mine in de spotlights gedurende de hele maand mei en lanceert de "dag van de roodharigen" in Walibi.

De naam van deze attractie is afkomstig van Calamity Jane, een legende van de Far-West. Deze roodharige vriendin van Lucky Luke heeft een uitzonderlijke fysische kracht. Voor deze gelegenheid, lanceert Walibi Belgium de "dag van de roodharigen" en nodigt alle roodharigen (echte of niet echte) gratis uit in Walibi op 30 mei 2009!

Rood haar, een bijzondere haarkleur

Volgens schattingen zijn er maar ongeveer 140.000 roodharige personen in België. Volgens wetenschappers* zullen roodharigen over een hondertal jaar niet meer bestaan. Wereldwijd zou maar 1% van de bevolking roodharig zijn.

De meeste roodharigen vindt men in Engeland (13% in Schotland), in Ierland (11%) en in de Verenigde Staten (tussen 2 à 5%).

Mannen en vrouwen zijn doorheen de jaren altijd gefascineerd geweest door roodharige mensen. De bruinharige Romeinse vrouwen lieten rode en blonde pruiken uit Germanische volkstammen komen.

De Italiaanse schilders van de Renaissance namen meestal rood- of blondharige vrouwen als model.

En, vandaag nog, zijn er veel vrouwen die hun haar in vulkanisch rood laten kleuren.

Enkele bekende roodharige figuren: Obelix, Robbedoes, Bollie en Billie, Pipi Langkous, de familie Wemel in de Harry Potter boeken, -

Hoe neem je deel aan de « dag van de roodharigen» ?

Op zaterdag 30 mei zullen alle roodharigen gratis toegang krijgen tot Walibi.

Niet alleen de echte roodharigen mogen gratis binnen, maar ook de gekleurde roodharigen (ééndagskleur) en mensen met een roodharige pruik.

Het is zeer eenvoudig om zich in te schrijven: ga gewoon naar onze website www.walibi.be en vul het inschrijvingsformulier in.

Op 30 mei wordt u onthaald door onze « jury van de roodharigen», samengesteld door de beroemde kangoeroe, Robbedoes, Calamity Jane en een professionele kapper.

Een grote fotoshoot met de hele groep zal plaatsvinden om 12u in de Calamity Zone, op het Lucky Luke City plein, in aanwezigheid van onze « jury van de roodharigen » en van alle roodharige personen.

De Calamity Mine is uniek in België en is één van de 4 grootste mijntreinen in Europa. De Calamity Mine maakt deel van de 7 attracties van de Big 7 die Walibi Belgium aan de eer brengt gedurende het hele seizoen 2009.

Ter herinnering: de Weerwolf was de eerste « Big 7 » attractie die alle eer kreeg in de maand april, door de vorming van een grote mensenketting van 1,028 km.

* Bron: www.roodharigen.nl

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel