Ingezonden persbericht
PERSBERICHT
Utrecht, 26 mei 2009

HANS KAZÀN SPECIAL GUEST TIJDENS UTRECHTSE MUSEUMNACHT

Hans Kazàn verzorgt met zijn Table Magic Show een bijzonder optreden tijdens de Twilight Unlimited Afterparty van de Museumnacht op 30 mei a.s.. De magie van Kazàn sluit naadloos aan op het Twilight thema, een nacht vol mysteries en tegenstellingen. De bekende goochelaar-entertainer treedt vanaf 01.00 uur op tijdens de dj-set van hosts Kraak & Smaak, op verschillende plekken in Het Spoorwegmuseum. Hans Kazàn produceert al jarenlang zijn eigen magic shows voor theater en televisie. Generaties Nederlanders zagen zijn verbluffende trucs op televisie. Tijdens de Museumnacht staat Kazàn tussen het publiek dat getuige is van pure magie!

THEMA'S

De Museumnacht staat in het teken van Twilight. Acht musea in de Utrechtse binnenstad laat de bezoeker balanceren op het snijvlak van realiteit en fantasie met ieder een eigen thema: Jesus goes Bollywood, Old School New School, The Invisible Visible, Toen is Hier, Preuts of Pervers, Onderaards en Bovenaards, Twilight Unlimited en Science en Fiction. Verwacht unieke producties en optredens van o.a. Sven Ratzke, Percossa & Dansgroep Amsterdam, Merlijn Twaalfhoven, ISH, Maarten van Rossem, Bencha Theater, Egidius Kwartet, DJ Egbert Jan Weeber en Arjuna Schiks live, dj-set Kraak & Smaak en Elle Bandita.

NACHTBURGEMEESTER ELLE BANDITA
Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht kroont Elle Bandita tot Museumnachtburgemeester. Op spectaculaire wijze rijdt de burgervader achterop een motor van de Harley Davidson Club (HDC Utreg) de Neude op. Hij draagt daar symbolisch zijn ambt over aan de zangeres die om 21.00 uur het startsein zal geven voor de 8e Museumnacht.

KAARTVERKOOP
Passe-partouts zijn online verkrijgbaar via de websites van Festival a/d Werf en het Utrechts Uitburo (www.festivalaandewerf.nl en www.utrechtsuitburo.nl). Met een passe-partout krijgen bezoekers toegang tot alle programmaonderdelen van de Utrechtse Museumnacht op zaterdag 30 mei, inclusief Twilight Unlimited Afterparty. Online kaarten zijn verkrijgbaar tegen de standaard prijs van E 15,-.

Voorverkoop E15,- / E10,- (studenten, CJP, Museumkaart, Bijcard-houders en U-pas); avondkassa E17,50 / E12,50 (studenten, CJP, Museumkaart, Bijcard-houders en U-pas). Passe-partouts zijn verkrijgbaar bij alle deelnemende musea, Bijenkorf Utrecht, Utrechts Uitburo, Centrale kassa Festival a/d Werf op de Neude (21 t/m 30 mei), Plato Utrecht, selexyz broese en IJs & Zopie.

SAMENWERKING
De Culturele Zondag Museumnacht vormt dit jaar de grande finale van Festival a/d Werf. Zij zijn dan ook de programmeur van de 8e Utrechtse Museumnacht. De Museumnacht wordt georganiseerd door Stichting Utrechts Museumkwartier, AAMU Museum voor hedendaagse Aboriginal kunst, Centraal Museum Utrecht, Het Spoorwegmuseum, Het Utrechts Archief, Museum Catharijneconvent, Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement, Universiteitsmuseum Utrecht en Museum Sterrenwacht Sonnenborgh, Culturele Zondagen en Festival a/d Werf. Kijk voor het volledige programma van de Museumnacht op www.culturelezondagen.nl.

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht