Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 25 mei 2009

Proeven van de Sport in Binnenstad Amersfoort
De Meimaand Proefmaand geeft het stokje door!

Sportieve ondernemers, verenigingen en opleidingen laten de bezoekers van Binnenstad Amersfoort op 30 mei nog 1 keer proeven. Dit maal van alles wat Amersfoort aan sport te bieden heeft. Wie dit weekend de binnenstad bezoekt, kan genieten van diverse sportieve activiteiten en zelf in beweging komen.

Op de Varkensmarkt staat het Marathon Meetingpoint, waar liefhebbers zich nog kunnen aanmelden als deelnemer of als helpende vrijwilliger. De Marathon van 14 juni is uitgegroeid tot een enorm prestigieus evenement voor Amersfoort.

Op de Groenmarkt en Appelmarkt tussen de terrassen door presenteren 5 bijzondere sportverenigingen zich met verschillende doe-activiteiten. Hier kan de slagvaardigheid met een Honkbalknuppel worden getest of een testritje worden gemaakt tegen een wielrennende topsporter. Naast wielrennen en honkbal presenteren zich ook nog waterpolo, rugby en steppen.

Op de Arnhemsestraat, bij de Kei, is het startpunt van een professionele hardloopclinic. Deze wordt verzorgd door Run2Day. Zowel beginnende als goed getrainde lopers kunnen terecht voor persoonlijk advies en algemene tips. De clinics starten om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. En iedere run kunnen er 15 personen mee, vol is vol. Op de site van Marathon Amersfoort kan men zich aanmelden www.marathonvanamersfoort.meetingpoint.nl

Het Sint Jorisplein is in zomerse sferen met diverse strandactiviteiten. In aanloop naar het zomerse Beach event van 4 tot 12 juli laat de SRO het Amersfoortse publiek alvast proeven aan beachtennis, voetvolley, beachvolly, beachhockey et cetera.

Het Sportspektakel op 3 juni georganiseerd door ROC Midden Nederland en ROC ASA is samen met de Marathon van Amersfoort aanleiding geweest om de Meimaand Proefmaand sportief af te sluiten. Beide evenementen nemen het stokje van de geslaagde Meimaand evenementen over.

Sport in de Stad is onderdeel van de Meimaand Proefmaand, een initiatief van de Stichting Binnenstad Management Amersfoort (SBMA). Deze maand presenteerden de ondernemers van Binnenstad Amersfoort al een alternatieve kunst kijk route, muziek en hapjes tijdens het Jazz festival, het Fashion event en uiteraard proef Culinair. Het volledige programmavan Meimaand Proefmaand is te vinden op www.binnenstadamersfoort.nl
---

Noot voor de redactie (