Ingezonden persbericht


Persbericht - 28 mei 2009

40ste Pinkpop live op 3FM

3FM brengt 3 dagen de beste live muziek en het laatste festivalnieuws uit Landgraaf

Tijdens de 40ste editie van Pinkpop zendt 3FM traditiegetrouw uit vanaf het festivalterrein in Landgraaf. 3FM doet van zaterdag 30 mei tot en met maandag 1 juni live verslag van Pinkpop 2009, waar dit jaar artiesten als Bruce Springsteen, The Killers, Keane, Maria Mena en Snow Patrol het podium beklimmen. Met Snow Patrol kunnen 3FM luisteraars een speciale meet en greet winnen. In de glazen 3FM studio geven onder andere The Noisettes, Novastar en Milow speciale optredens voor de luisteraars van 3FM. Anouk, Franz Ferdinand, The Kooks en Placebo zijn slechts een aantal van de artiesten die door de 3FM-dj's aan de tand gevoeld worden. En met de nodige sfeerimpressies vanaf het festivalterrein hoeven de 3FM luisteraars niets te missen.

Op zaterdag 30 mei zendt 3FM van 18.00 tot 22.00 uur uit vanaf Pinkpop. Op zondag is het festival van 15.00 uur tot 01.00 uur op 3FM te volgen. Maandag is 3FM er de hele dag bij van 10.00 tot 23.00 uur. Daarna komt de Pinkpop After Party tot 01.00 uur vanuit de studio in Hilversum.

Radio Station Heerlen

3FM-dj DJ Roosmarijn Reijmer vangt zaterdag 30 mei tussen 10.00 en 18.00 uur festivalbezoekers op bij hun aankomst op treinstation Heerlen. 3FM brengt de bezoekers alvast in de stemming en draait de hele dag platen op het perron. Roosmarijn doet geregeld verslag van Radio Station Heerlen op 3FM.

Stemmen op favoriet '40 jaar Pinkpop'-fragment

Op 3FM.nl kunnen bezoekers stemmen op hun favoriete Pinkpop-fragment allertijden. Honderd bijzondere fragmenten zijn online te bekijken en te beluisteren. De uiteindelijke Top 10 wordt maandag 1 juni, de laatste dag van het festival, bekend gemaakt tussen 17:00 en 18:00 uur. De Top 10 is te horen op 3FM, te zien op Nederland 2 en de Top 3 wordt zelfs op het Limburgse festival zelf uitgezonden op de grote videoschermen naast het hoofdpodium! Stemmen kan via www.3fm.nl/pinkpop.

3FM Live wordt 3FM Pinkpop Live

Op het digitale radio kanaal, 3FM Live, is vanaf 21 mei 22.00 uur louter Pinkpop materiaal te horen. Tot aan de 40e editie van Pinkpop eind deze maand kunnen muziekliefhebbers hun hart ophalen en genieten van alle bijzondere en unieke opnames van 39 Pinkpopedities. Tijdens Pinkpop worden de opnames van dit jaar ook direct toegevoegd aan het 3FM Live kanaal.

3FM Serious Summer

3FM is dit jaar wederom te vinden op de belangrijkste pop/rock en dancefestivals. Zowel in Nederland als daar buiten. 3FM Serious Summer gaat op 30 mei van start op Pinkpop. Drie dagen lang zendt 3FM uit vanaf het festivalterrein in het Limburgse Landgraaf. Naast Pinkpop is 3FM deze zomer ondermeer te vinden op Awakenings, Zwarte Cross, Rock Werchter en Lowlands. Voor het eerst dit jaar staat 3FM ook op de grootste dancefestivals van Nederland; Sensation en Mysteryland.

Voor meer informatie over: www.3fm.nl