Schaatsen op het strand, voetballen op het marktplein?

29/05/2009 10:32

DESSO SPORTS SYSTEMS

Sporten waar en wanneer men wil, op Desso mobiele sportvelden.

Tot nu toe stond Desso Sports Systems vooral bekend als producent van kunstgras- en versterkte natuurgrasvelden voor stadions en sportparken. Desso biedt nu ook sportvloeren aan die ingezet kunnen worden voor tijdelijke sportevenementen. De laatste tijd ervaart het bedrijf immers een steeds groter wordende vraag naar flexibele en tijdelijke sportaccommodatie.

De bestaande sportfaciliteiten bieden daarvoor niet altijd een oplossing. Vaak is een sportveld wekenlang volgeboekt, of enkel door sportclubs te reserveren. Daarnaast plannen organisatoren steeds vaker sportieve evenementen in dorpskernen, waar sportinfrastructuur vaak ontbreekt. Ook evenementenhallen, vaak niet geschikt voor sport, dienen steeds multifunctioneler en flexibeler te zijn om rendabel te blijven.

Om op deze tendens een antwoord te bieden, bundelde Desso de krachten met enkele internationale partners.

Een kunstgrasveld in puzzelstukken

Een eerste toepassing is sporten op een mobiel kunstgrasveld. Desso gebruikt hiervoor een nieuwe installatiemethode van kunstgrastegels in de vorm van grote puzzelstukken. Op die manier kan men de Desso Mobile sportvloer snel en eenvoudig installeren en verwijderen. De ingebouwde shockabsorberende laag zorgt voor het nodige sportieve comfort.

Schaatsen in winter en zomer

Desso biedt ook schaatsliefhebbers extra mogelijkheden om hun hobby te beoefenen.

Een standaard ijsbaan is niet verplaatsbaar, duur in exploitatie en vergt de nodige knowhow van de uitbater.

Samen met zijn Noorse partner Scansis biedt Desso daarom een innovatieve ijspiste aan. Deze ijspiste bestaat niet uit ijs, maar uit platen van speciaal ontwikkelde HDPE kunststof. Dankzij een gepatenteerde puzzelhechtingsmethode, gelijkaardig aan die van Desso Mobile, kan men deze ijsbaan snel en makkelijk installeren en verwijderen. De Scan-Ice® ijspiste kan winter én zomer ingezet worden.

Bij nieuwe ontwikkelingen zet Desso de sporter steeds centraal. Dit was ook het uitgangspunt bij deze innovaties, zodat men ook op de mobiele sportvloeren op hoog niveau kan sporten.

Naast innovaties in permanente kunstgrasvelden wil Desso met deze mobiele toepassingen haar positie als de internationale expert in sporttoepassingen verder uitbreiden.

Einde persbericht

Voorstelling van de mobiele sportvelden tijdens Roparun

Van 30 mei tot 1 juni wordt de Roparun georganiseerd, een loopwedstrijd van Parijs naar Rotterdam voor het goede doel. Desso stelt tijdens deze Roparun een schaatsbaan én mobiel kunstgrasveld ter beschikking van de supporters in Roparun-dorp Zele, Oost-Vlaanderen. Op vrijdag 29 mei, voorafgaand aan het Roparun evenement, zijn er demo's voorzien van 14h-16h op de Zandberg in Zele.

Ook het Vierlandentoernooi "The Legends Cup" met ex-voetbalinternationals, georganiseerd door Leo Van der Elst op 27 en 28 juni in de Lotto Arena, wordt gespeeld op Desso Mobile kunstgras.

Over Desso Sports Systems

Desso Sports Systems is marktleider in sportvelden. Jaarlijks produceert het bedrijf 3 miljoen m² kunstgras voor onder meer voetbal-, tennis-, hockey- en rugbyvelden. Ook het versterkte natuurgrassysteem Desso GrassMaster is internationaal succesvol bij prof- en amateurvoetbalclubs. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in Dendermonde en maakt deel uit van Desso. Desso is bekend van contracttapijt en tapijttegels voor onder andere kantoren, hotels en de luchtvaartindustrie. Klanten zijn onder meer KLM, Virgin Atlantic, Carnival Cruise en Intercontinental Hotels and Resorts. De 1000 Desso-werknemers zijn verantwoordelijk voor een jaaromzet van zo'n 200 miljoen Euro.

Meer info: Desso Sports Systems, Helga Webers, Verantwoordelijke communicatie

hwebers@desso.com 052/262 512 mobiel 0 474 994 250

www.dessosports.com/nl/mobiele-systemen.html

www.roparun.be

www.legendsfoundation.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel