D66

vrijdag 29 mei 2009

Sophie in 't Veld en Ivo Thijssen gekozen tot beste webpolitici

D66 Lijsttrekker Sophie in 't Veld heeft vandaag de publieksprijs gekregen van beste Webpoliticus van de Europese verkiezingen terwijl D66 Europa kandidaat Ivo Thijssen de juryprijs heeft gewonnen. Dat werd vanmiddag bekend gemaakt door Hendriks van der Spek, organisator van de verkiezing. Sophie in t Veld won daarnaast ook de juryprijs voor beste weblog.

Sophie in t Veld reageert verheugd op haar verkiezing: Internet biedt unieke kansen om Europa dichterbij haar inwoners te brengen. Vooral jongeren weten me te vinden via internet. Je kunt er gemakkelijke met mensen persoonlijk contant leggen en tegelijkertijd een hele grote groep aanspreken. Het maakt je werk en je beslissingen veel transparanter.

Ivo Thijssen ziet dat binnen veel partijen actief wordt ingezet op het internet tijdens de campagne. Ik hoop dat de politici die op 4 juni verkozen worden dit ook doorzetten na de verkiezingen. Internet is nu een aardig campagneinstrument, maar het krijgt pas echt waarde als je het ook actief gebruikt tijdens je mandaat in Brussel. Voor mij is deze prijs dan ook vooral een stimulans om door te gaan. Door te twitteren en te hyven kunnen mensen altijd zien waar ik mee bezig ben, terwijl ik ook nog opiniestukken kwijt kan op internet. En door Twitter kan je zelfs vanuit je eigen bed contact hebben met je kiezers, zegt de nummer vijf van D66.