Socialistische Partij

ROOD vindt bezuinigingen op OV-kaart voor MBO'ers idioot

29-05-2009 * Het kabinet heeft bekend gemaakt dat een OV-kaart voor alle MBOers van de baan is. Het is één van de maatregelen om in de uitgaven te snijden en een overheidstekort te beperken. ROOD, jong in de SP, vindt de maatregel belachelijk: "juist in tijden van crisis moet er geïnvesteerd worden in onderwijs, dat er nu juist bezuinigd wordt is gewoon asociaal beleid. Door deze bezuinigingen blijft een grote groep MBO-studenten afhankelijk van de dikte van de portemonnee bij het kiezen van hun studie", aldus ROOD voorzitter Eva Gerrebrands.

Eerder had het kabinet al dertig miljoen euro toegezegd voor een OV-kaart voor alle MBO'ers. "Dit bedrag was al niet toereikend maar het was wel een stap in de goede richting. Dat er nu helemaal geen geld vrijkomt, maakt weer eens duidelijk dat de MBOers dit kabinet helemaal niets kan schelen," aldus Gerrebrands.

Vorig jaar heeft ROOD in samenwerking met het JOB al 17.000 handtekeningen aan de minister aangeboden voor een OV-kaart voor alle MBO'ers. De minister heeft de boodschap toen blijkbaar niet begrepen. Daarom is ROOD dit jaar een nieuwe handtekeningenactie begonnen om de boodschap nog maar eens duidelijk te maken. Gerrebrands: "Tijdens het ophalen van de handtekeningen merken wij dat heel veel MBO-studenten, ouders en scholen enorm boos zijn over deze discriminatie, zij vinden het idioot dat HBOers en universitaire studenten wel een kaart krijgen en 16- en 17-jarige MBOers niet. Wij gaan door met acties totdat de minister eindelijk in actie komt."

Ook Tweede Kamerlid Jasper van Dijk zal aankomende dinsdag in de Tweede Kamer vragen stellen over deze bezuinigingsmaatregel waarmee de discriminatie van MBOers in stand wordt gehouden.

Vind jij deze discriminatie ook belachelijk? Teken dan snel op OVvoorMBO.nl!

---


---