Politie Midden- en West Brabant


Politieberichten district

Tilburg, 30-05-2009

Fijne sfeer in het horecagebied Tilburg

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg spreken over een druk bezocht centrum met een fijne sfeer. De politie suste enkele beginnende opstootjes en verrichte in totaal twee aanhoudingen. Een 22-jarige man uit Goirle mocht mee naar het bureau nadat hij, tijdens een onenigheid een andere centrumbezoeker sloeg en een 18-jarige inwoner uit Ridderkerk kreeg het op de Paleisring aan de stok met een Tilburger. Tijdens dat conflict deelde de verdachte een kopstoot uit. Naast de aanhoudingen ontvingen 7 centrumbezoekers een bekeuring voor uiteenlopende feiten zoals wildplassen.

Tilburgse stapavonden staan bekend om gezelligheid en een goede sfeer, met alle ruimte om uit te gaan. Geweld hoort daar niet bij! Daarom wordt hard opgetreden tegen geweld in het uitgaansleven. Wie in het weekend gewelddadig is, kan rekenen op een stevige aanpak.
Meerderjarige geweldplegers worden opgepakt en blijven tot en met maandag in de politiecel. Dan volgt er een 'lik op stuk" beleid. Dat betekent dat geweldplegers voorzien van een boete, een vooruitzicht op een taakstraf of een dagvaarding op maandag het bureau mogen verlaten. Het doel van de aanpak is het aantal geweldsdelicten af te laten nemen.

Vrouw ernstig gewond na huiselijk geweld

TILBURG - De politie heeft kort na middernacht in een woning aan de Europalaan een 35-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van poging tot doodslag op zijn 24-jarige vriendin. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg. De man is in verzekering gesteld.

De politie spoedde zich kort na middernacht naar een woning in de Europalaan na een ontvangen paniekmelding van huiselijk geweld van omwonenden. In een woning troffen agenten een zwaar gewonde 24-jarige vrouw aan. Met steekverwondingen in haar hals is ze met spoed vervoerd naar een Tilburgs ziekenhuis. De verdachte, haar 35-jarige vriend bevond zich in de woning en is direct aangehouden. De politie nam een mes in beslag. Hun 2-jarige dochtertje die tijdens het conflict in de woning aanwezig was bleef ongedeerd. Het kind is opgevangen door familieleden. De technische recherche stelde in het pand een
uitgebreid sporenonderzoek in. De toestand van de vrouw is op dit moment stabiel. De politie onderzoekt wat er in de woning heeft plaats gevonden.

Winkeldieven op de vuist met de beveiliging

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond de klok van 22.00 uur bij een supermarkt aan de Broekhovenseweg een 52-jarige Tilburger en zijn 25-jarige dochter aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van diefstal met geweld. Beiden zijn op het bureau ingesloten.

Naar aanleiding van een melding van een vechtpartij bij een supermarkt trof de politie bij aankomst op het parkeerterrein van de supermarkt een groep mensen aan. Een beveiligingsmedewerker vertelde dat de verdachten in de winkel een plant weg wilden nemen. Op het moment dat beiden aangesproken werden ontstond er een handgemeen waarbij de 25-jarige vrouw onder andere een blikje bier tegen het hoofd van de beveiliger had geslagen. Op aanwijzing van getuigen blokkeerden de agenten een auto met daarin de verdachten die op dat moment weg wilden rijden. Bij het zien van de politie sprong de 52-jarige man uit de auto en wilde verhaal halen bij een beveiligingsmedewerker. Agenten hielden hem tegen. Tijdens de aanhouding verzette de verdachte zich waarop de politie onder andere pepperspray inzette. Beiden zijn overgebracht naar het bureau.

Minderjarigen stelen fiets

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in de Stadhuisstraat twee Tilburgse jongens van 16 jaar aangehouden voor diefstal fiets. Agenten zagen dat het tweetal zich rond 15.15 uur verdacht gedroeg bij een gestalde fiets in de Stadhuisstraat. Eén van de jongens rommelde aan het slot van een fiets en wilde daar vervolgens mee wegrijden. Op de Paleisring spraken de agenten het tweetal aan. Eén van de jongens bekende direct de diefstal waarop ze overgebracht zijn naar het bureau.

Politie houdt tweetal aan na verlaten plaats ongeval

TILBURG - De politie heeft kort na middernacht in de Schalck
Burgerstraat twee Tilburger van 20 en 19 jaar aangehouden voor verlaten plaats ongeval. Beiden waren de inzittenden van een
personenauto die op de Ringbaan Zuid na betrokken te zijn geweest bij een verkeersongeval de plaats van het ongeval hadden verlaten, zonder hun identiteit achter te laten.

Het tweetal reed tegen 00.30 uur in een personenauto over de Ringbaan Zuid in de richting van de Ringbaan Oost. Voor de kruising met de Stappegoorweg verloor de bestuurder, de 20-jarige Tilburger, de controle over het voertuig en botste tegen de achterzijde van een personenauto die bestuurd werd door een 77-jarige Tilburgse vrouw. De 20-jarige automobilist verkeerde onder invloed van alcohol. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 440 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tegen het tweetal wordt proces verbaal opgemaakt.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 30-05-2009 10:43 | © Regio Midden en West Brabant |