Politie Gelderland-Zuid


Er vandoor op snorfiets

Nijmegen, 30-05-2009 o In de nacht van vrijdag op zaterdag rond half vijf werden surveillerende agenten in het centrum van Nijmegen gewezen op een ruzie tussen een man en vrouw. Toen de agenten naar de twee toeliepen, ging de man er vandoor op een snorfiets.

De vrouw schreeuwde naar de man en ook naar de politie waarop de agenten achter de man aangingen. Een straat verder konden zij hem staande houden. De agenten wilden de man, een 38-jarige Nijmegenaar vragen wat er aan de hand was toen ze zagen dat hij erg onvast ter been was. Zij lieten de man een blaastest afleggen en daaruit bleek dat hij teveel alcohol had genuttigd. Hij werd meegenomen naar het hoofdbureau van de politie in Nijmegen en daar gaf de ademanalysetest een resultaat van 685 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. De man werd daarop aangehouden voor het rijden onder invloed. De agenten kregen zowel bij de vrouw als de man niet duidelijk achterhaald wat er tussen hen was gebeurd.

Rijverbod
Bij navraag naar de gegevens van de man bleek zijn rijbewijs al ingenomen te zijn omdat dat eerder dit jaar volledig ongeldig was verklaard. Hierdoor konden de agenten hem geen rijverbod opleggen of zijn rijbewijs invorderen. De man bleek dus gereden te hebben zonder geldig rijbewijs waarvoor hij ook een proces-verbaal kreeg. (13)

Laatst gewijzigd 30-05-2009 12:35 | © Regio Gelderland-Zuid |