Dutch Model Awards succesvol eerste evenement in Fashion Museum


Topmodellen en couturier gekroond tijdens modegala

AMSTERDAM, 20090531 -- Tijdens het modegala van de Dutch Model Awards in het Fashion Museum in Amsterdam zijn de topmodellen van Nederland bekroond met een onderscheiding. Speciaal voor de uitreiking werd er een rode loper op de museumcatwalk gelegd. Het was het eerste grote evenement dat in het Fashion Museum werd georganiseerd.

Merrel Westhoff, die op billboards van modemerk G-Star Raw over de gehele wereld is te zien, werd uitgeroepen tot Dutch Model of the Year. Westhoff kreeg de onderscheiding uit handen van couturier Addy van den Krommenacker. Van den Krommenacker werd tot twee keer toe in Italië uitgeroepen tot beste buitenlandse ontwerper.

Het ambassadeurswerk van Yke Sturm voor het Rode Kruis werd beloond met de Talent Award. Sturm kwam voor de uitreiking over vanuit haar woonplaats New York. Ook haar schrijverswerk werd door de jury van de Dutch Model Awards geroemd. Yfke heeft gewerkt voor internationale tijdschriften zoals Vogue, Harper's Bazaar, Elle, Marie Claire, Allure, Cosmo en L'Officiel. Ze is verschenen in campagnes van Ralph Lauren, Calvin Klein, Emporio Armani, Gianfranco Ferre, DKNY, Escada, H&M en Carolina Herrera. Verder werkte ze ook voor Pantène, Laboratoires Garnier, Biotherm, XOXO en J.Lo (van Jennifer Lopez). Tevens liep Sturm op de catwalk voor designers zoals Ralph Lauren, Calvin Klein, Versace, Chanel, Alberta Ferreti, Balmain, BCBG Max Azria, Bill Blass, Chloé, Christian Dior, Dolce & Gabbana, Diane von Fürstenberg, DKNY, Emporio Armani, Fendi, Giorgio Armani, Jil Sander, Halston, John Galliano, Gianfranco Ferré, Marc Jacobs, Moschino, Oscar de la Renta, Valentino, Versus, Yves Saint Laurent en Victoria's Secret.

Het vakmanschap van couturier Paul Schulten werd verzilverd met de titel Dutch Designer of the Year. Volgens de jury heeft Schulten een vaste signatuur in het Nederlandse modelandschap. De couturier, die dit jaar 25 jaar in het vak zit, nam de titel over van wijlen Percy Irausquin. In verschillende categorieën werden modellen bekroond voor hun werkzaamheden in de (inter)nationale modewereld. De Style Award ging naar lingeriemodel Wendy Dubbeld, de Cover Award kreeg Gabriela Riedi die de covers van Nouveau, Collignon Magazine en Miljonair Magazine sierde. Ook schitterde Riedi als het campagnegezicht van de Miljonair Fair. Riedi kreeg de prijs uit handen van couturier Monique Collignon.

Sofie Kraay-Nuijten kreeg de Catwalk Award uit handen van couturier Sheguang Hu. Sofie Kraay-Nuijten heeft de onderscheiding te danken aan haar onvoorwaardelijke doorzettingsvermogen na een zeer moeizame periode vanwege ernstige gezondheidsproblemen. Sofie Kraay maakte vorig jaar haar comeback op de catwalk van couturier Hu. Kraay-Nuijten is getrouwd met SBS-presentator Hans Kraay jr.

Davine Daamen ging er met de eerste publieksprijs vandoor. Tijdens de uitreiking werd Face&Figure, het eerste magazine voor de modellenbranche gelanceerd. Topmodel Doutzen Kroes werd eerder deze maand in de schijnwerpers geplaatst met de Lifetime Achievement Award, deze ging vorig jaar naar Frederique van der Wal. De onderscheidingen voor de Dutch Model Awards werden dit jaar ontworpen door de ontwerpers van Swarovski die speciale tiara's maakten uit zuiver kristal. Zanger Lou Prince verzorgde een spetterend optreden. Model Nadia Palesa Poeschmann presenteerde de avond. Blue Lagoon in Scheveningen, door Koninklijke Horeca Nederland uitgeroepen tot het Strandpaviljoen van het Jaar, zorgde voor culinaire hoogstandjes in samenwerking met Astoria Prosecco.

http://www.nederlandpositief.nl





Ingezonden persbericht