Politie Groningen


Zaterdag 30 mei 2009

Provincie Groningen, 30-05-2009

Groningen: man aangehouden voor diefstal fiets

Een 23-jarige man uit Assen is vrijdagmiddag door de politie aangehouden voor de diefstal van een fiets. De man fietste door de Oosterstraat. Het viel de agenten op dat het slot van de fiets was geforceerd. Bij een controle bleek de fiets gestolen. De verdachte heeft een bekentenis afgelegd. Hij had de fiets afgelopen week gestolen op het station in Assen.

Groningen: man aangehouden voor lastig vallen vrouw

Een 28-jarige man uit Rotterdam is vrijdagmorgen door de politie aangehouden voor baldadigheid. De man viel op het Floresplein een 24-jarige vrouw uit Groningen lastig. Hij uitte seksueel getinte opmerkingen en toen de vrouw aangaf daar niet van gediend te zijn beledigde hij haar. Daarop gooide de man de fiets van de vrouw in de Floresvijver. Toegesnelde agenten hebben de man in de boeien geslagen. De politie heeft tegen de man proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man aangehouden voor vernieling deur

Een 29-jarige man uit Groningen is vrijdagmiddag aangehouden in een portiek aan de Lierstraat in Groningen. De Groninger had even daarvoor de deur van de woning van een buurman ingetrapt. De 80-jarige medebewoner had de man aangesproken, omdat hij in de portiek lag te slapen. Hij had de 29-jarige gevraagd weg te gaan. Daarop schopte laatstgenoemde de deur van de man kapot. Ook viel hij een andere medebewoner in de portiek lastig. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Provincie Groningen: beginnende bestuurders met slok op

Een 34-jarige man uit Groningen is vrijdagnacht door de politie aangehouden op het Schuitendiep in Groningen. De bestuurder van een snorfiets reed met een flinke vaart over het trottoir. De beginnende bestuurder had behoorlijk diep in het glaasje gekeken. Op het bureau bleek hij ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs kon hij op het politiebureau achterlaten.

Een 28-jarige man uit Finsterwolde is vrijdagnacht door de politie aangehouden op de Burg. Schonfeldsingel in Winschoten. Deze beginnende automobilist bleek ook 1,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Ook hij kon zijn rijbewijs inleveren bij de politie.

Groningen: automobilist botst op stilstaande auto

Een 19-jarige man uit Drachten is vrijdagmiddag op de A7 bij Groningen op de auto voor hem gebotst. Hij zag te laat dat de 44-jarige automobilist uit Leek stilstond. De man uit Drachten probeerde nog te remmen, maar wist een aanrijding niet te voorkomen. De 44-jarige man uit Leek moest met rug- en nekletsel naar het ziekenhuis worden overgebracht. De politie heeft de aanrijding op papier gezet.

Groningen: Jongen mishandelt vriend

Een 17-jarige jongen uit Hoogezand is vrijdagnacht door de politie aangehouden op de Grote Markt in Groningen. Op camerabeelden was te zien hoe de jongen een 22-jarige man uit Sappemeer een schop in het gezicht gaf. Agenten hielden de jongen aan. De twee bleken vrienden van elkaar. Ze hadden ruzie. De man uit Sappemeer liep door de schop een gezwollen linkeroog op. Hij wilde vanwege de vriendschap gaan aangifte doen. De verdachte heeft een bekeuring gekregen voor het vechten op straat.

Groningen: man aangehouden voor niet opgeven naam

Een 20-jarige man uit Groningen is vrijdagnacht door de politie aangehouden op de Grote Markt in Groningen. De man beledigde de agenten en wilde zijn naam niet opgeven. Hij had ook geen identiteitsbewijs bij zich. Tevens had hij een geopende fles bier in zijn hand. Tijdens de aanhouding verzette de verdachte zich hevig. Op het politiebureau werden hem meerdere bekeuringen en een 8-uurs verbod voor de binnenstad van Groningen uitgereikt. De man zei dat hij daar geen rekening mee zou houden. Hij hield woord, korte tijd later werd hij wederom in de stad gesignaleerd. Hij werd opnieuw door agenten meegenomen naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: jongen gewond bij val van fiets

Een 13-jarige jongen uit Groningen is vrijdagmorgen gewond geraakt bij een ongelukkige val van zijn fiets. De jongen reed samen met klasgenoten op de Noorderhaven toen een kledingstuk tussen zijn voorwiel kwam. De fietser is hierdoor met fiets en al over de kop geslagen. Hij liep verwondingen aan het gezicht op. In het ziekenhuis is de scholier behandeld. De politie heeft het ongeval op papier gezet.

Groningen: automobilist knalt op boom

Een 20-jarige man uit Groningen is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Amkemaheerd in Groningen. De automobilist verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en reed tegen een boom. De auto raakte hierdoor zwaar beschadigd. De bestuurder stond naast zijn auto toen de politie arriveerde. Omdat de klap groot is geweest werd een ambulance gebeld. Voor onderzoek is de man meegenomen naar het ziekenhuis. De politie heet de aanrijding op papier gezet.

Grootegast: kind door hond gebeten

Een 2-jarig meisje uit Grootegast is vrijdagmorgen in haar woning aan de Langeweg door de hond in het gezicht gebeten. De hond maakte deel uit van het gezin. Door het bijtincident liep het meisje een open wond in het gezicht op. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis voor een behandeling. Een hondengeleider van de politie heeft de hond gevangen. De hond zit in een hondenopvang. Over het lot van het dier moet nog worden beslist.

Leek: man aangehouden voor mishandeling

Een 33-jarige man uit Leek is vrijdagmorgen door de politie aangehouden voor mishandeling. In een woning aan de Molenwieck spraken agenten met een gewonde man. Hij vertelde dat hij even daarvoor was geslagen door de verdachte. Hij had hierbij letsel aan zijn hoofd opgelopen. De man is in het ziekenhuis behandeld. De man uit Leek zit nog vast. De ruzie zou te maken hebben met het uitlenen van gereedschap. De politie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van de mishandeling.