Ingezonden persbericht


LIJST SMOLDERS TILBURG

T-Parade wegbezuinigen en integreren met traditionele Carnaval

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Tilburg

Betr.: Vragen ex. art. 47 Reglement van Orde 1juni 2009

T-Parade wegbezuinigen en integreren in Carnaval

In de zomer heeft Tilburg sowieso geen gebrek aan evenementen, daarom moet wethouder Hamming eens gaan beseffen dat de tering naar de nering gezet moet worden. De T-parade krijgt al 75.000 euro subsidie maar wil er nu ook nog eens 60.000 euro bij?? Het kan niet op in Tilburg, de sky is the limit.
Na de geldsmijterij van de afgelopen jaren moet het bij Hamming onderhand ook maar eens doordringen dat er verantwoordelijk omgegaan moet gaan worden met belastinggeld. Hamming schermt steeds maar weer met de T-parade alsof die goed zou zijn voor de integratie maar ook daarin zal hij onderhand eens de realiteit onder ogen moeten gaan zien! Het zou pas echt goed zijn voor de integratie wanneer de partijen die vorig jaar vrijwillig hebben meegedaan aan de T-parade, juist in de toekomst gewoon mee gaan doen met de Tilburgse traditionele Carnavalsoptocht. Hamming wilde vorig jaar zelfs nog allochtonen onder druk zetten om ze te laten deelnemen aan de T-parade en dat is ronduit belachelijk.

Een en ander noopt ons tot het stellen van onderstaande vragen :


1) Is er sprake van een noodsituatie, omdat u zelfs overweegt om 60.000 euro uit een noodfonds te halen?
2) Bent u bereid na te denken om de T-parade te gaan integreren in de traditionele carnavalsoptocht zodat u eindelijk ook eens een keer geld bespaart in plaats van belastinggeld over de balk te gooien?
3) Bent u zich ervan bewust dat er gigantisch bezuinigd moet gaan worden in de huidige economische crisis?
4) Is het zwaar gesubsidieerde Huis van de Wereld dit jaar wel van de partij bij de T-parade, dan wel op zijn minst actief als de T-parade langs hun peperduur verbouwd pand voorbij trekt?

Hans Smolders, Peter van den Hoven, Patrick v/d Wijgert, Arjen Roos, Harrie de Swart


---- --