Politie Noord- en Oost Gelderland

|   |Lochem- Bromfietser aangehouden              |

Een 15-jarige jongen uit Warnsveld is in de nacht van vrijdag op zaterdag 30 mei aangehouden voor het rijden onder invloed (0,30 promille). Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een bekeuring voor door rood licht rijden en het niet hebben van een geldig rijbewijs. Zijn passagier, een 16-jarige jongen uit Empe, kreeg een bekeuring voor het niet dragen van een helm.


De jongens reden omstreeks 02.00 uur op een bromfiets op de Nieuwstad in Lochem en reden richting de Zutphenseweg. Agenten zagen hoe de bromfiets met de twee jongens door rood licht reed waarna zij staande werden gehouden. De bestuurder bleek nog geen 16 jaar en dus niet bevoegd een bromfiets te besturen. Uit een blaastest bleek hij teveel te hebben gedronken, hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek een alcoholpromillage van 0,30. De bestuurder kon met een proces-verbaal op zak en een bekeuring voor het door rood licht rijden en het niet hebben van een geldig rijbewijs naar huis. De passagier had geen helm op en kreeg hiervoor een bekeuring.

|   |Twello- Inzittenden ongedeerd na botsing auto-trein    |

Vier mannen uit Apeldoorn zijn vrijdag 29 mei omstreeks 22.50 uur met de schrik vrij gekomen nadat de auto waarin zij zaten geschampt werd door een trein. De auto raakte licht beschadigd.


De auto, bestuurd door een 19-jarige man uit Apeldoorn, reed op de Hartelaar in Twello, een zandweg, de onbewaakte spoorwegovergang op van het traject Apeldoorn-Deventer. Toen de bestuurder de aanstormende trein zag, raakte hij in paniek, stopte en wilde achteruit rijden toen de motor uitviel. De machinist van de van links aankomende trein, een 49-jarige man uit Warnsveld, remde hard waardoor de auto alleen aan de voorzijde geschampt werd. Behalve de bestuurder zaten nog twee 20-jarige mannen en een 23-jarige man uit Apeldoorn in de auto. Alle inzittenden kwamen met de schrik vrij. Ook in de trein raakte niemand gewond.


Het treinverkeer is enige tijd gestremd geweest door het ongeval.

|   |Barchem- Drie gewonden bij ongeval            |

Drie personen zijn vrijdag 29 mei gewond geraakt na een ongeval op de Lochemseweg in Barchem waarbij drie auto's betrokken waren. De auto's moesten worden afgesleept.


Het ongeval gebeurde omstreeks 13.20 uur. Toen de 46-jarige automobilist uit Vorden te laat in de gaten had dat de auto voor hem afremde. Door de aanrijding die volgde kwam de auto van de man uit Vorden op de verkeerde helft terecht waarna hij frontaal botste op een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 50-jarige vrouw uit Lochem.


De vrouw uit Lochem en haar passagier werden naar het ziekenhuis vervoerd met onbekende verwondingen. Ook de bestuurster van de auto waar de man uit Vorden eerst op botste moest naar het ziekenhuis worden vervoerd (leeftijd en woonplaats onbekend). Alle drie de voertuigen moesten worden afgesleept.

|   |Wilp- Gewonde bij duikongeval               |

Een 45-jarige vrouw uit Gorssel is vrijdag omstreeks 23.00 uur naar het ziekenhuis vervoerd nadat zij onwel is geworden tijdens het duiken.


De vrouw was samen met een 47-jarige man uit Deventer aan het duiken in recreatieplas Bussloo aan de Kneuterstraat in Wilp. Kort na het duiken werd de vrouw onwel en raakte buiten bewustzijn. De Gorsselse werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd. De politie doet onderzoek naar de toedracht van dit ongeval. De duikapparatuur van de vrouw is in beslag genomen.


Einde bericht

-----------------------

(

(---- --