Politie Noord- en Oost Gelderland

|   |Veessen - Vrouw overleden na auto te water        |

Een 21-jarige vrouw uit Rijssen is zaterdag 30 mei om het leven gekomen, toen ze met haar auto te water raakte. Omstanders en hulpverleners hebben nog geprobeerd de vrouw te reanimeren, helaas zonder resultaat.


De politie kreeg omstreeks 08.55 de melding dat er een auto in het water lag op de IJsseldijk in Veessen (gemeente Heerde). De auto heeft waarschijnlijk al enige tijd in het water gelegen. De vrouw is door hulpverleners en omstanders uit de auto gehaald en hebben geprobeerd haar te reanimeren. De Rijssense is helaas ter plaatse overleden.


De vrouw is door onbekende oorzaak van de dijk afgeraakt en in het water terechtgekomen.


Bij zijn poging het slachtoffer te redden, raakte een 63-jarige man uit Veessen gewond. Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd met een gebroken heup.

|   |Hulshorst - Twee gewonden na auto over de kop       |

In de nacht van vrijdag op zaterdag 30 mei zijn twee mensen gewond geraakt nadat de auto waarin zij zaten op de Harderwijkerweg in Hulshorst (gemeente Nunspeet) over de kop vloog. Een derde inzittende bleef ongedeerd. Van de bestuurder is een bloedproef afgenomen.


De auto, die bestuurd werd door een 29-jarige man uit Doornspijk, reed omstreeks 03.20 uur vanuit de richting Harderwijk over de Harderwijkerweg in Hulshorst. In een flauwe bocht is de bestuurder, mogelijk door een te hoge snelheid in de berm terechtgekomen. Hij heeft daardoorj de macht over het stuur verloor waarna de auto over de kop is geslagen en in een droge sloot terecht is gekomen. In de auto zaten verder nog een vrouw (leeftijd en woonplaats onbekend) en een 30-jarige man uit Doornspijk. De bestuurder en de vrouw raakten beiden gewond en werden naar het ziekenhuis vervoerd.

|   |Wezep - Vijf auto's betrokken bij kettingbotsing     |

Op de A28 in de richting Zwolle vond vrijdag 29 mei een kettingbotsing plaats waarbij vijf voertuigen betrokken waren. Niemand raakte gewond.


De aanrijding vond omstreeks 16.00 uur plaats tussen de afrit Wezep en het knooppunt Hattemerbroek. Een 21-jarige vrouw uit Dalfsen had te laat door dat de vier auto's voor haar stopten in verband met een file. Een kop-staartbotsing was hierna het gevolg. Niemand raakte gewond wel raakten alle vijf voertuigen beschadigd. De overige betrokkenen waren: een 27-jarige man uit Zwolle, een 34-jarige man uit Rouveen, een 36-jarige vrouw uit Zwolle en een 26-jarige man uit Ommen.

|   |Harderwijk - Twee gewonden bij kop-staartbotsing     |

Bij een kop-staart botsing op de Knardijk in Harderwijk zijn vrijdag een 46-jarige man uit Amsterdam en een 44-jarige vrouw uit Zeewolde gewond geraakt. Drie voertuigen werden ernstig beschadigd.


Het ongeluk gebeurde omstreeks 15.40 uur toen een 46-jarige man uit Elburg op zijn voorganger, de man uit Amsterdam botste die vervolgens op de vrouw uit Zeewolde botste. De vrouw werd ter plaatste door ambulancepersoneel onderzocht en toen naar huis. De man uit Amsterdam is naar het ziekenhuis vervoerd. Hij bleek een hersenschudding te hebben en kon later die dag weer naar huis. Alle drie de voertuigen raakten beschadigd en zijn afgesleept.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --