Ingezonden persbericht---PERSBERICHT

WILCO VAN ROOIJEN: "OVERLEVEN OP DE K2"
Het onwaarschijnlijke verhaal op de K2 Verschijnt 17 april 2009 bij National Geographic

In de zomer van 2008 beklom de Norit K2 Expeditie onder leiding van Wilco van Rooijen, zonder extra zuurstof, de 8611 meter hoge bergtop van de K2 in Pakistan. Tijdens de afdaling speelde zich één van de grootste klimdrama's ooit af. Statistisch gezien vindt iedere vierde ŽbedwingerŽde dood op deze `Killer Mountain'.
In 2008 lieten maar liefst 11 klimmers het leven. De hele wereld hield de adem in; van CNN, Al-Jazeera, Sky News tot ons eigen Journaal. Wilco van Rooijen was drie dagen lang vermist en werd door de buitenwereld zo goed als opgegeven beschouwd. Op zijn laatste krachten wist hij echter terug te keren uit de `Zone des Doods'. Toch moest ook de Nederlandse Norit K2 Expeditie een hoge prijs betalen. Wat speelde zich precies af op die 1ste augustus 2008? Hoe heeft dit drama zich kunnen voltrekken?

QuickTimeTM en een -decompressor zijn vereist om deze afbeelding weer te geven.

Wilco van Rooijen heeft in zijn boeiende en rauwe stijl een meeslepend en onthullend verslag geschreven. Overleven op de K2 is een bloedstollend overlevingsverhaal.
Wilco van Rooijen (41 jaar) is één van de weinige Nederlandse beroepsavonturiers. Hij beklom de hoogste toppen, van de Alpen tot de Himalaya. Hij bereikte als eerste op eigen kracht de drie polen; de geografische Noord- en Zuidpool en tevens de hoogste pool; de Mount Everest, zonder EXTRA zuurstof!


· Overleven op de K2 verschijnt op 17 april


· Wilco van Rooijen is beschikbaar voor interviews


· National Geographic brengt het boek uit in meerdere landen, het is zal dus in meerdere talen te verkrijgen zijn.

Overleven op de K2 wordt dor National Geographic ism uitgeverij Carrera uitgegeven.