Politie Midden- en West Brabant


Politieberichten district

Bergen op Zoom, 30-05-2009

Politie pakt drie Franse drugstoeristen op

ROOSENDAAL - De politie heeft gisteravond, rond de klok van 20.15 uur op de burgemeester Prinsensingel, drie Franse drugstoeristen (22, 22 en 24 jaar) aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. Agenten troffen in de auto, waarin het drietal, bestaande uit twee vrouwen en een man, totaal aan 32 gram hennep aan. De hennep is in beslag genomen.

Huiselijk geweld leidt tot aanhoudingen

STEENBERGEN - De politie heeft gisteravond een 35-jarige inwoner uit Steenbergen aangehouden voor mishandeling. Het slachtoffer, zijn 32-jarige vrouw deed aangifte. Het tweetal kreeg in de woning een woordenwisseling over het ophalen van spullen. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte zijn vrouw bij de keel greep. Na verhoor mocht de verdachte vertrekken.

ROOSENDAAL - De politie heeft gisteravond rond 22.30 uur een 47-jarige inwoner uit Roosendaal aangehouden voor bedreiging. Tijdens een conflict met zijn 40-jarige vrouw uitte de verdachte diverse
bedreigingen in haar richting die tegen het leven gericht waren. Het slachtoffer meldde dit de politie die de man vervolgens aantrof en aanhield.

Politie treft vuurwapen aan in woning

HALSTEREN - De politie heeft gisterochtend rond 10.45 uur in een woning in Halsteren de 27-jarige bewoner aangehouden. Aanleiding daartoe was ontvangen informatie, onder andere via Meld Misdaad anoniem, dat de man in het bezit zou zijn van een vuurwapen. Nadat agenten in de woning de uitlevering gevorderd hadden, wees de
verdachte het wapen aan. Agenten troffen een revolver met bijbehorende munitie aan. De man verklaarde tijdens het verhoor dat hij het wapen ter bescherming aangeschaft had. Het wapen en munitie is in beslag genomen.

Veelpleger loopt tegen de lamp

ROOSENDAAL - De politie heeft gisteravond op de Parklaan een 30-jarige Roosendaler aangehouden. Hij wordt verdacht van winkeldiefstal en fietsdiefstal. De man die bij de politie bekend staat als veelpleger is op het bureau in verzekering gesteld.

Surveillerende agenten zagen de man fietsen op de Parklaan. De fiets waarop hij zat was niet voorzien van een slot. Tijdens de controle die volgde zagen de agenten dat de man een plastic tas bij zich had met daarin diverse goederen. Onderzoek wees uit dat de goederen van diefstal afkomstig was. De verdachte had bij een supermarkt aan de Laan van Brabant de goederen weg genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de fiets.

Politie stelt alcoholcontrole in op verschillende locaties

ROOSENDAAL - Agenten hebben gisteravond op verschillende locaties een alcoholcontrole ingesteld. De politie verrichte in totaal vier aanhoudingen voor het rijden onder invloed. Zo werd het verkeer op de Mastendreef, de Borchwerf, de Willem Dreesweg en de Burgemeester Freijterslaan gecontroleerd. Vier automobilisten uit Zevenbergen, Roosendaal, Portugal en Polen mochten na een indicatieve blaastest mee naar het bureau. Van de Portugeese bestuurder werd een bloedtest afgenomen. Van de andere aangehouden automobilisten nam de politie een ademtest af. Tegen de bestuurders wordt proces verbaal opgemaakt.


Laatst gewijzigd 30-05-2009 14:57 | © Regio Midden en West Brabant |