Politie Midden- en West Brabant


Politieberichten district

Breda, 30-05-2009

Politie haalt dronken automobilist van de weg

BREDA - De politie heeft vanmorgen tegen 06.00 uur op de Belcrumweg een 43-jarige automobilist uit Breda aangehouden. De man, die als automobilist betrokken was bij een verkeersongeval bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 735 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde zijn rijbewijs in. Na verhoor werd de bestuurder in vrijheid gesteld.

Politie arresteert ex-man voor mishandeling

BREDA - De politie heeft vanmorgen tegen 04.30 uur op het
politiebureau een 32-jarige inwoner uit 's-Gravenhage aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 29-jarige ex-vrouw uit Breda te hebben mishandeld. op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Het tweetal kreeg vanmorgen in de auto op de rijksweg, de A16 een woordenwisseling met elkaar. Deze woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte zijn ex-vrouw meerdere klappen tegen het gezicht gaf. Tijdens de mishandeling kneep de verdachte de keel van de vrouw dicht. Het slachtoffer meldde zich aan het bureau waarop de politie direct actie ondernam.

Politie verricht drie arrestaties in het centrumgebied van Breda

BREDA - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Breda spreken van een rustige uitgaansnacht. De politie verrichte in totaal drie
arrestaties. Drie mannen (22, 22 en 24 jaar) uit St. Willebrord en Hoeven mochten mee naar het bureau voor het overtreden van de
Opiumwet. Agenten troffen in de auto waarin het drietal zich
verplaatste een literfles met vermoedelijk GHB aan. Naast de
aanhoudingen kregen 6 centrumbezoekers een bekeuring voor
uiteenlopende zaken zoals wildplassen en parkeren.

Politie houdt ex-man en vriendin aan na huiselijk geweld

BREDA - De politie heeft gisteravond rond de klok van 19.15 uur bij een woning in Breda een 41-jarige man uit Oosterhout en zijn 40-jarige vriendin aangehouden voor huiselijk geweld. Het slachtoffer, een 41-jarige vrouw uit Breda deed aangifte van mishandeling.

Het slachtoffer en haar ex-man kregen woorden aan de deur tijdens het ophalen van de kinderen. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij tussen beiden een vechtpartij ontstond. De 40-jarige Oosterhoutse, vriendin van de verdachte, bemoeide zich met het conflict en trok het slachtoffer aan haar haren. De politie werd gealarmeerd die beide verdachten aanhield.

Politie houdt huurder aan na aantreffen hennepkwekerij

BREDA - Agenten hebben gistermiddag een 32-jarige Bredanaar
aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. De politie werd geïnformeerd nadat een medewerker van een deurwaarderskantoor in een woning aan de Beyerd een hennepkwekerij aangetroffen had. De politie stelde in het pand een onderzoek in en trof in twee ruimtes volledig ingerichte kwekerijen aan echter zonder planten. Wel trof de politie hennepresten aan. Na telling bleek dat in de ruimtes ruim 580 planten gestaan hadden. De stroom was illegaal afgestapt. De huurder bekende weet te hebben van de kwekerijen in zijn woning. De kwekerijen zijn geruimd.

Politie neemt vuurwapen in beslag na melding

BREDA - De politie stelde, naar aanleiding van ontvangen informatie over illegaal vuurwapenbezit, gisteren een onderzoek in, in een woning in de wijk Heuvel. De bewoner, een 32-jarige man die tijdens het onderzoek thuis was, wees de agenten het wapen aan nadat het hem gevorderd was. Het betrof een revolver met bijbehorende munitie. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tijdens het verhoor bekende hij eigenaar te zijn van het vuurwapen en verklaarde het wapen ter bescherming bij zich te hebben. Zowel het wapen als bijbehorende munitie is in beslag genomen.

Auto weg na woninginbraak

BREDA - De politie is met het opnemen van een aangifte een onderzoek gestart naar aanleiding van een inbraak in een woning aan de
Strijenlaan. De buit bestond onder andere uit een personenauto, van het merk BMW, gekentekend 81-ZB-BS, die voor de woning geparkeerd stond.

Via de Bulgaarse methode (gaatjes boren) lukte het de dader(s) via de achterzijde een raam te openen. Zowel de woonkamer als keuken zijn doorzocht. Diverse goederen werden uit de woning ontvreemd waaronder de autosleutels van de BMW. De auto, die op de oprit van de woning geparkeerd stond werd weggenomen.

Politie deelt 20 bekeuringen uit tijdens verkeerscontrole

BREDA - Agenten hebben vanmorgen op de Claudius Prinsenlaan een verkeerscontrole ingesteld. Het doel van de controle was enerzijds de verkeersveiligheid te vergroten en anderzijds preventie door de zichtbare aanwezigheid. De politie schreef in totaal 20 bekeuringen uit voor onder andere het niet dragen van de gordel, technische gebreken en niet handsfree bellen.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 30-05-2009 14:36 | © Regio Midden en West Brabant |