Circuit Park Zandvoort


---

Vol programma bij Profile Tyrecenter Pinksterraces


Autosportfans kunnen zich opmaken voor een vol autosportweekend tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort. Zowel op zaterdag 30 mei als maandag 1 juni komen de raceklassen uit het Dutch Power Pack voor de tweede maal dit seizoen in actie. Het programma kent een bijzonder fraaie aanvulling in de vorm van de Supersport 2 en Sport Divisie uit de Dutch Supercar Challenge en de NL Drift Series.

Met een startveld van maar liefst 22 dikke GT wagens, beleefde het Dutch GT4 Championship bij de Paasraces een meer dan geslaagde première. Ook bij de Profile Tyrecenter Pinksterraces zal de indrukwekkende GT-serie acte de présence geven. Het startveld bestaat uit imposante bolides als de Ford Mustang FR 500C, BMW M3 GT4, Aston Martin Vantage GT4, Ginetta G50, Chevrolet Corvette C6, BMW Z4 en de rappe Porsche 997 GT4. Leider na drie races is Christiaan Frankenhout, uitkomend voor PS Autosport met een Porsche. Hij heeft echter een voorsprong van slechts een punt op Team Bilderberg-coureur Paul van Splunteren eveneens met een Porsche 997 GT4.

Met drie races op het programma tijdens de Pinksterraces en een strafgewicht voor de meest succesvolle equipes van de Paasraces, is de stand in het kampioenschap verre van stabiel. Zo zullen sterke coureurs als Jeroen Bleekemolen, Pim van Riet, Bas Schothorst, Jan Lammers, Duncan Huisman, Sebastiaan Bleekemolen en RTL-commentator Allard Kalff zeker strijden om de podiumplaatsen. In de Gentlemen's Cup leidt Quint Engel voor Mathijs Bakker en Lev Fridman.

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Ook de altijd competitieve Dunlop SportMaxx Clio Cup maakt deel uit van het programma tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces. Bij de Paasraces waren het Ronald Morien en Robert van den Berg die met een overwinning huiswaarts keerden. De rijkwaliteiten van Michael Bleekemolen, Melvin de Groot, Addie van de Ven en de rappe dames van het Racing Team Koninklijke Landmacht mogen echter ook niet worden onderschat. Er valt daardoor niet te voorspellen wie er tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces met de winst naar huis zal gaan.

Prachtige autosport kan weer verwacht worden tijdens de races van de Formido Swift Cup. Het Paasweekend was zeer succesvol voor de 17-jarige Pieter Schothorst, die tweemaal wist te winnen. Makkelijk verging het de jonge coureur echter niet en hij zal dan ook goed in spiegels moeten kijken voor de aanstormende concurrentie in de vorm van Jeroen Slaghekke, Marcel Dekker, Marth de Graaf en Sandra Douma, waarbij deze laatstgenoemde tevens de snelste dame in de Ladies Cup is.

De Formule Ford, een van de smaakmakers van de Paasraces, heeft ook twee wedstrijden op het pinksterprogramma staan. Melroy Heemskerk zal zijn leidende positie in het kampioenschap verdedigen. Een niet eenvoudige opgave, met sterke opponenten als Luuk Glansdorp, Henk Vuik jr., Rogier Jongejans en Michel Florie. In de Zetec-klasse zal Arthur van Uitert zijn voorsprong verder proberen uit te bouwen.

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Met de Toerwagen Diesel Cup staat een fraaie endurance-klasse op het programma die tweemaal in actie komt met wedstrijden waarbij een verplichte pitstop deel uitmaakt van de competitie. Het startveld heeft aan diversiteit gewonnen. Naast de bekende BMW 120D, Seat Ibiza Cupra, Volkswagen Golf en Alfa Romeo 147 JTD, hebben zich inmiddels ook de sportieve dieselversies van de Volvo C30 en de Toyota Auris in de strijd weten te mengen.

De Dutch Supercar Challenge zal tijdens het Pinksterweekend op Circuit Park Zandvoort een gastrol spelen. Meer dan dertig auto's uit de Supersport 2 en Sport divisies zullen aan de start verschijnen. Deelnemende auto's zijn onder andere de Lotus Exige Cup, Mini Cooper, BMW GTR, Saker Sportscar, Marcos Mantis en SEAT Léon Supercopa. Kortom, het publiek kan zich opmaken voor twee races met een zeer divers startveld.

Nieuw op het Pinkstermenu is een drift competitie, beter bekend als de NL Drift Series. De beste drifters uit de Benelux binden in deze felle competitie de strijd met elkaar aan. Om een winnaar te bepalen zal een officiële jury aanwezig zijn die de deelnemers beoordeeld op rookproductie en de drifthoek van hun auto. Voor racefans een stoere ervaring om deze driftende bolides door de beroemde bochten van Zandvoort te zien glijden.

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Programma
De kwalificaties op zaterdag 30 mei vinden plaats om 9.00 uur. Vanaf 13.10 uur zijn er al enkele races.
Op Tweede Pinksterdag begint het programma om 9.30 uur met de eerste Formule Ford race. De laatste race zal omstreeks 16.30 uur van start gaan.

Gratis toegang voor het hele gezin met Profile Tyrecenter-actie Profile Tyrecenter heeft voor haar klanten een zeer aantrekkelijke actie. Bij besteding van EUR 50,- bij een van de Profile Tyrecenters, ontvangt men een gratis toegangsbewijs, welke het gehele gezin (twee volwassenen en twee kinderen) gratis toegang geeft tot de duinen rondom het circuit. Speciaal voor kinderen heeft Profile Tyrecenter een Junior Paddock opgezet met tal van attracties, waar ook de allerjongsten zich prima zullen vermaken.

Toegangskaarten
Toegangskaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de website van Circuit Park Zandvoort (klik HIER) of via het Ticket CallCentre (0900
- 9000 500). Een weekend-duinkaart kost EUR 12,00, waarbij kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, gratis toegang hebben. Een weekend-paddockkaart, met toegang tot het rennerskwartier, kost EUR 35,00. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen vijftig procent korting op een paddockkaart. Uiteraard zijn toegangskaarten tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces ook aan de circuitkassa's verkrijgbaar.

© Copyright 2009 Circuit Park Zandvoort. ® All rights reserved. |