Ingezonden persbericht


Slipstream noodzaak op zonnig Mugello

In het zonnige en warme Mugello heeft het DeGraaf Grand Prix Team een derde en vierde startrij behaald tijdens de Gran Premio D'Italia Alice. Danny Webb reed naar een derde startrij met een 10e positie terwijl de Zwitser Randy Krummenacher zijn Aprilia naar een nette 13e startplaats op de vierde startrij stuurde.

De tweede vrije training in de ochtend sloten de DeGraaf Grand Prix rijders op een keurige 8e en 9e positie af en gaf hoop voor de kwalificatie training in de middag. Engelsman Danny Webb sloot de ochtend sessie af op een 8e plek en Zwitser Randy Krummenacher pakte een keurige 9e positie.

Op het hoge snelheid circuit van Mugello draait het allemaal om slipstreamen. Danny Webb reed de eerste helft van de sessie alleen om een goede race ritme te krijgen. In de het tweede gedeelte van de sessie wachtte Webb op andere rijders om te profiteren op het lange rechte stuk van de slipstream van de concurrent. Het lukte met nog 10 minuten op de klok en Webb steeg naar de vijfde positie. Al snel viel Webb terug naar P10 en wederom probeerde de kleine Engelsman om een slipstream te pakken maar kon niet meer aanklampen aan snellere rijders en sloot de sessie dan ook af op de 10e positie.

Randy Krummenacher gebruikte een groot gedeelte van de training het voordeel van slipstreamen en wist zelfs even naar de tweede positie te komen op de tijdlijsten. Na een bandenwissel probeerde de Zwitser tactisch te rijden en kon meerdere malen een goede slipstream mee pakken en bleef lang in de top 10 staan. In het laatste gedeelte van de training zakte Krummenacher toch terug en kon geen goede flying lap meer rijden door het ontbreken van een slipstream op het lange rechte stuk van Mugello. Toch evenaarde Krummenacher zijn beste kwalificatie positie van dit seizoen en zal morgen vanaf de 13e positie aan de race starten.

Danny Webb (10e,1:59,478): "Ik ben niet echt tevreden met de tiende plek van vandaag. Er zit meer in maar tegenwoordig is het heel belangrijk hoe je tactisch de sessie indeelt. Ik probeerde meerdere malen aan te haken bij een groep rijders om zo een voordeel op het lange rechte stuk te krijgen van een slipstream. Het lukte uiteindelijk maar 1 keer goed en de rest van de ronden ging de rijder voor mij van het gas af. In de laatste snelle ronde sloot ik perfect aan bij Nicolas Terol maar hij bleek ditmaal niet zo snel te zijn. Een tiende plek is nog steeds niet verkeerd en met een goede start zal ik morgen mijn uiterste best doen om aansluiting te krijgen met de ko! pgroep."

Randy Krummenacher (13e, 1:59,726): "Ik ben blij met de verreden kwalificatie van vanmiddag. Ik kon steeds een goede groep vinden waarin ik meegezogen werd over het lange rechte stuk hier op Mugello. Hierdoor kon ik een aantal tienden van een seconde van mijn tijd afhalen. Een 13e positie is niet slecht of goed maar oké. Morgen voor de race wil ik meestrijden voor een top 8 positie en ik heb het gevoel dat het hier moet lukken. De Aprilia loopt erg hard en dan kunnen de slipstream gevechten gestart worden!"