Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Pleidooi PvdA voor Europees geld voor glasvezelnetwerk

Frank Heemskerk: "Haarlem aan supersnel internet"

Nederland moet worden aangesloten aan supersnel internet, te beginnen in Haarlem. Dat heeft PvdA-staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) zaterdag 30 mei gezegd tijdens een bijeenkomst onder het beeld van Laurens Janszoon Coster. Zoals vanuit Haarlem de boekdrukkunst zich verspreidde over Nederland, moet nu vanuit Haarlem het breedband internet door heel Nederland worden verspreid.

Samen met PvdA-kandidaat voor het Europees Parlement Marijke Drees bezocht Heemskerk de Spaarnestad. De PvdA wil dat Europa de landbouwsubsidies afschaft en in plaats daarvan veel meer geld steekt in innovatie en werkgelegenheid. Hiermee zou ook het glasvezelnetwerk betaald moeten worden.

Haarlem is in Nederland één van de koplopers op het gebied van breedband internet. Haarlem zou volgens Heemskerk voorop moeten lopen om met Europese steun het glasvezelnetwerk verder uit te breiden. Dat is goed voor consumenten en bedrijven en kan een belangrijke impuls vormen voor de Haarlemse economie. De Haarlemse PvdA-wethouder Jan Nieuwenburg onderschreef dit pleidooi en is blij met de steun van de staatssecretaris en de Europese PvdA.

*** EINDE PERSBERICHT ***