Politie Zuid-Holland-Zuid

Kom bij de politie

Rustige en onrustige Luilak

Alblasserwaard, 30-05-2009 o Luilak is in de nacht van 29 op 30 mei rustig én onrustig verlopen.

In Alblasserdam was het relatief rustig met één aanhouding: een 17-jarige jongen uit die plaats werd op 30 mei op de Blokmakersstraat aangehouden. Hij zou even daarvoor een 25-jarige plaatsgenoot met een kapotte fles hebben gestoken. Deze liep daardoor snijwonden in zijn gezicht op. Het slachtoffer had ook kneuzingen die het gevolg zouden zijn van trappen tegen zijn hoofd. De man was nauwelijks aanspreekbaar en moest de nacht in het ziekenhuis doorbrengen. Uit de eerste bevindingen komt naar voren dat de 25-jarige man de verdachte voorafgaand aan de mishandeling mogelijk met een mes zou hebben bedreigd. De politie heeft de zaak in onderzoek om in kaart te brengen wat er precies gebeurd is en de 17-jarige is in verzekering gesteld. In Nieuw-Lekkerland was het een stuk onrustiger en werden in totaal vijf mensen aangehouden:
Twee mannen van 18 en 19 jaar uit Nieuw-Lekkerland werden op 30 mei op de Tjasker en Roerdomp aangehouden. Ze maakten deel uit van een groep jongeren die het leuk vond op om in de nacht van 29 op 30 mui het Raadhuisplein met molotovcocktails te gooien. Doordat de politie er snel bij was, liep alleen het wegdek en een gevel van het gemeentehuis (roet)schade op. Toen agenten de groep jongeren wilden aanhouden, renden ze weg. Twee van hen konden alsnog aangehouden worden. De 18-jarige had twee messen en een laserpen in de vorm van een vuurwapen bij zich. Bij de andere verdachte werd een molotovcocktail in beslaggenomen. Beide verdachten zijn ingesloten en de politie zet het onderzoek voort.
Een 17-jarige jongen uit Nieuw-Lekkerland is op 30 mei op de Planetenlaan aangehouden. Getuigen zagen dat hij een aan een lantaarnpaal hing en er net zo lang aan slingerde en tegenaan trapte dat het licht uit ging. De getuigen waarschuwden de politie die de jongen in de kraag vatte. Na verhoor mocht hij naar huis. Twee jongens van 17 en 18 jaar werden kort voor en even na middernacht op de Uranusstraat en Planetenlaan aangehouden. Getuigen zagen hen op de Planetenlaan graffiti op een verkeersbord spuiten en lichtten de politie in. De twee verstopten zich in de buurt, maar waren snel gevonden. Na een nacht cel mochten werden beiden verhoor en konden ze daarna naar huis.