Debuut 'groene bende' op Pinkpop

27/05/2009 11:22

Oxfam Novib

Oxfam Novib verzamelt beloftes en beloont goed gedrag

Den Haag, 27 mei 2009 - Word ambassadeur van het Zelfdoen. Dit vraagt Oxfam Novib aan de Pinkpopbezoekers. Doe een belofte voor de onderwijscampagne, drink een eerlijk drankje bij de Oxfam Novib 'Doehetzelf bar', maal je eigen koffie of verknip je foute jeans. Bovendien lanceert Oxfam Novib dit jaar een groene bende die goed gedrag op ludieke wijze beloont.

Oxfam Novib verzamelt op Pinkpop beloftes die wel nagekomen worden. Teveel kinderen (75 miljoen wereldwijd) gaan nog niet naar school. Om dat te veranderen hebben wereldleiders veel beloofd maar nog heel weinig gedaan. Op het festivalterrein lopen vrijwilligers ('Doeners') van Oxfam Novib met bussen op hun rug, daarin kunnen direct beloftes worden gepost. Jan Smeets beloofde tijdens de Pinkpop Persconferentie al dat hij 16 extra groentekassen gaat bouwen in de schooltuin van het onderwijsproject in Bolivia dat hij ondersteunt. Elke belofte geldt als steunbetuiging voor de onderwijscampagne.

Doehetzelf bar en Groene Bende

Dit jaar debuteert 'de groene bende' op Pinkpop. In het groen gekleed belonen deze action heroes goed gedrag van de festivalbezoekers met behulp van een zelfdoe-spaarkaart. Een aantal keer per dag verrassen zij het publiek met onverwachte acties. Zo zullen de eerste Pinkpopbezoekers op een originele manier onthaald worden. Bij de Oxfam Novibstand zijn allerlei 'Doehetzelf Tips' verkrijgbaar. Dingen die je zelf kan doen, tijdens Pinkpop, of gewoon thuis of op je werk, om de wereld een stukje beter, leuker en eerlijker te maken. Ook kun je genieten van een (h)eerlijk bakje koffie. Bovendien hoor je hier het verhaal achter eerlijke koffie en achter de eerlijke spijkerbroek. In een reuzenkoffiemolen kun je zelf koffie malen. Op de beloftemuur kunnen festivalbezoekers zich creatief uitleven en bijvoorbeeld een 'foute' spijkerbroek omtoveren tot een hoogstaand kunstwerkje. Oxfam Novib staat op Pinkpop recht tegenover het hoofdpodium.

http://www.oxfamnovib.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (