Bertolf naar Raalter Pinkster Party


In voorprogramma van Alain Clark

30 mei 2009


RAALTE, 20090313 -- De razend snel populair geworden Bertolf (`Another Day') komt ook naar de Raalter Pinkster Party zaterdagavond 30 mei. De Zwollenaar komt met zijn band naar festivalterrein de Domineeskamp in hartje Raalte en treedt voor de pauze op. Na de pauze neemt Alain Clark, soul- en funkzanger nummer 1 van Nederland, het stokje over.

Kaarten voor deze muzikale tophappening kosten in de voorverkoop slechts 10 euro. Op de avond zelf is dat 15 euro. De tickets kunnen gekocht worden via de site van de organisatie, www.ribsenblues.nl , maar binnenkort ook bij de VVV/ANWB (Varkensmarkt) en de C1000 Erik Kroeze (Domineeskamp) in Raalte.

De tijd dat Bertolf nog bekend stond als `die goeie ex-gitarist van Ilse Delange' lijkt al heel lang geleden, zo snel is het afgelopen twee jaar gegaan met de man die met `Another day' een megahit scoorde. Een grote toekomst en de absolute muzikale top van Nederland voor deze Zwollenaar lijken bijna zeker.

Bertolf Lentink wordt in 1980 geboren in Dronten en krijgt al op 6 jarige leeftijd gitaarlessen. Dat hij na veel spelen met schoolbandjes, talentenjachten en zelf liedjes schrijven op het Conservatorium terecht komt is voor zijn familie dan ook geen wereldschokkend nieuws.
Samen met een aantal medestudenten vormt hij de band 'The Junes' en daarmee speelt hij in de voorprogramma's van onder andere Silkstone, The Sheer, Blof en Ilse DeLange. Bertolf maakt indruk en Ilse vraagt hem om in haar band te spelen.
Naast gitaar, dobro, mandoline en lapsteel verzorgt Bertolf ook de backing vocals, ze zingen zelfs tijdens ieder optreden het duet Sister Golden Hair. Bertolf is nu uit de veilige schaduw gekropen en staat aan het begin van zijn solocarrière. De single 'Another Day' was honderden keren op de radio te horen, gevolgd door het indrukmakende album 'For Life' dat begin dit jaar verscheen.