Tentoonstelling `Geheim Gereedschap' in Arnhem


ARNHEM, 20090523 -- Ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum van Baptist Arnhem vindt vanaf zaterdag 30 mei t/m zaterdag 11 juli 2009 de unieke tentoonstelling 'Geheim Gereedschap' door tweedejaars studenten van ArtEZ in de winkel van Baptist IJzerwaren en Gereedschappen plaats.

De studenten van ArtEZ Fine Art Arnhem exposeren hun objecten naar aanleiding van het project `Bronsgieten' in het kader van hun lessen `Beeldhouwen'. Evenals voorgaande jaren heeft het bronsgieten plaatsgevonden in kunstenaarscentrum De Olifant te Nijmegen onder leiding van Daan van Neerven. De opdracht, die ontstaan is door samenwerking tussen Baptist en docent Carel Lanters, was het vormen van een object dat een onbekend stuk gereedschap voorstelt.

Iedereen heeft wel eens een gereedschap gezien waarvan de werking of functie een groot vraagteken opleverde. Dat sluit goed aan bij wat in de beeldende kunst gebeurt. Niet alles is verklaarbaar, maar kan door vorm en zeggingskracht een persoonlijke ervaring opleveren bij de beschouwer.

Onder aanvoering van hun docent Carel Lanters exposeren de studenten Alexandra Arshanskaya, Julia Boersma, Ella Cassisi, Saar Dresden, Damien Echter, Frits Plissé, Maja Ramakers, Anna Sinnema, Laura Spliethof, Niek te Stroete, Serina Su, Elejan van der Velde, Irene Veltkamp, Vivianne Wolters, Marion van Delst, Dominique Ebbing, Dirk Gebben, Frank van Hoorn, Joy Dekok, Thijs Linssen, Inge Meijer, Iris de Noord, Arnold ten Oever Maalderink, Storm Stufkens, Douglas Teerlink, Irene Vinkenburg, Meike van der Zande, Patrick Tilley en Bram van Leeuwenstein hun gereedschap.

De tentoonstelling is tijdens openingstijden te bewonderen bij Baptist IJzerwaren en Gereedschappen.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling verschijnt een catalogus, die onder andere verkrijgbaar is bij Baptist IJzerwaren en Gereedschappen.

Baptist IJzerwaren en Gereedschappen
Beekstraat 70
6811 DW Arnhem
T 026 - 3512856
F 026 - 4452266
gereedschappen@baptist.nl
www.baptist.nl

Openingstijden:
Dinsdag, woensdag, vrijdag: 9.00 - 18.00 uur
Donderdag: 9.00 - 21.00 uur
Zaterdag: 9.00 - 17.00 uur

Ingezonden persbericht