Running Event op het Spinoza Festival over Harde Uitspraken


Harde uitspraak kan een kunstwerk worden

AMSTERDAM, 20090528 -- Het Running Event op het Spinoza Festival gaat over Harde Uitspraken. Harde Uitspraken, met als invalshoek het gedachtegoed van Spinoza en de zin van het leven. Dit is een lezing en tevens een workshop op zaterdag 30 mei om 14.00 uur in de Bijlmer; metrostation Kraaiennest.

De bedoeling is niet een lezing te geven of een wetenschappelijk onderbouwd stuk te schrijven of hier even de waarheid te verkondigen. Mijn bedoeling is een aanzet te geven tot... Zie dit als een experiment, als een steen die ik in het water gooi om te kijken wat er gebeurt. Waar het naar toe gaat, wat er uitkomt.
Wat er gaat gebeuren is voor mij net zo spannend als voor jullie. Maar jullie kunnen me wel helpen. Het gaat om de weg, niet om het resultaat. Zie het als een speels leermoment. Je hoeft niks, je moet niks, maar wellicht kan je er wat mee...
De invalshoek is "de zin van het leven".
Wat is jouw Harde Uitspraak ? Als je dat in een zin op een koelkastdeur zou mogen laten zetten, wat zou je er dan op laten zetten ?
Tijdens dit Spinoza festival maken we op indirecte manier kennis met het gedachtegoed van Spinoza door Thomas Hirschhorn.

Als ingang nemen we Spinoza's gedachtegoed "verbeelding is noodzakelijk". Ook "als je je iets inbeeldt kan je het en als je iets niet denkt te kunnen dan doe je het niet". Spinoza ging uit van "dat we door een deugdzaam leven vreugde konden ervaren" en is ook van de gedachte "denk wat je wil en zeg wat je denkt". Harde Uitspraken is het vervolg van Harde Uitspraken van Bekende Nederlanders op ingelijste koelkastdeuren. Een stapje verder... op een volgend niveau. Het gaat meer om citaten en de zin van het leven,Via verschillende stappen kom je tot krachtige opvallende citaten.

Dit is de unieke kans om jouw harde uitspraak te formuleren en in te leveren om er een kunstwerk van te laten maken. Je hoeft niks. Je mag komen kijken en meedoen. Niks is verplicht. Als je komt heb je er altijd wat aan.

Harde Uitspraken wordt georganiseerd door Robert pennekamp op zaterdag 30 mei 14.00 uur tijdens het Spinoza Festival. Het Spinoza Festival is een kunstwerk van Thomas Hirschhorn dat te vinden is in de Bijlmer, vlakbij het metrostation Kraaiennest en te bereiken met metro 53 richting Gaasperplas. Het kunstwerk staat tussen de flats Kruitberg en Kleiburg.

Brainstormbureau

Ingezonden persbericht