Ingezonden persbericht


Zangeres Nikki lanceert website Centrum voor Jeugd en Gezin Bronckhorst krijgt website voor ouders en opvoeders

De bekende Idols zangeres en 3FM award winnares Nikki lanceert op 30 mei om 14.00 uur samen met wethouder Boers de splinternieuwe website van het Centrum voor Jeugd en Gezin, www.cjgbronckhorst.nl. Dat gebeurt in sporthal De Pol in Zelhem. Vervolgens verzorgt Nikki een optreden van een half uur voor Bronckhorster ouders, opvoeders en hun kinderen.

Na deze lancering kunnen ouders de website zelf bekijken. Ook is er een kleine infomarkt voor ouders en kids met o.a. de bibliotheek, Sensire (maatschappelijk werk), GGD en Yunio (Jeugdgezondheidszorg), MEE (voor mensen met een beperking), Jekk, jongerenwerk en gemeente Bronckhorst. Verder zijn er verschillende activiteiten waaraan ouders kunnen deelnemen, zoals een lezing over het gebruik van internet door kinderen of een snelconsult om antwoord te krijgen op kleine opvoedvragen. Voor de kinderen is er een optreden van kindertheater Warboel en zijn er bezigheden als knutselen, schminken en voorlezen. De zaal is vanaf 13.30 uur geopend en aangezien er maar een beperkt aantal plaatsen is, geldt vol = vol.

Centrum voor Jeugd en Gezin in Bronckhorst

Het Bronckhorster Centrum voor Jeugd en Gezin krijgt verschillende vormen. Als eerste wordt gestart met een website. Daarna wil de gemeente Bronckhorst samen met de organisaties de dienstverlening zo dicht mogelijk bij de klanten aanbieden, dus op de basisschool, de kinderopvang, de peuterspeelzaal of het consultatiebureau. Ten slotte komt er op termijn een laagdrempelig centrum in Hengelo. Het ontwerp is ambitieus en bedoeld als een groeimodel. Dat betekent dat niet alle onderdelen tegelijk worden gerealiseerd. De gemeente werkt bij de realisering van de website o.a. samen met Spectrum, Sensire, GGD en Yunio, MEE, Samenwerkingsverband WSNS Doetinchem en IJsselgroep (onderwijs), en Bibliotheek West Achterhoek.

Wettelijk verplicht

Iedere gemeente in Nederland is wettelijk verplicht om voor 2011 een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) te realiseren. Bij zo'n centrum kunnen ouders, jeugdigen en kinderen allerhande vragen stellen over opgroeien en opvoeden. Het centrum houdt zich bezig met preventie, signaleren, advies geven, maar ook met het bieden van ondersteuning en lichte hulp. Het is een laagdrempelige en herkenbare 'plek' in de buurt. Bij zwaardere problemen of een meer ingewikkelde hulpvraag coördineert het centrum: ze neemt dan contact op met de gemeentelijke jeugdgezondheidszorg en de provinciale jeugdzorg.

Hengelo (Gld), 18 mei 2009 -