Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - Amsterdam, 19 mei 2009

Opening gezondheidsplein met Lente Gezondheidsmarkt

Op zaterdag 30 mei 2009 opent de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) het Gezondheidsplein in de centrale bibliotheek. Ter gelegenheid van deze opening organiseert de OBA, in samenwerking met diverse Amsterdamse Gezondheidsinstellingen en medische specialisten, een Lente Gezondheidsmarkt.

Tussen 10.00 uur en 17.00 uur zijn er op alle etages in de bibliotheek informatiestands, activiteiten en lezingen gepland rondom het thema Gezondheid in de breedste zin van het woord.

Zo staat de "Wat eet- en beweeg ik bus" van het Nationaal instituut voor Sport en Beweging tot 16.00 uur op het bordes van de bibliotheek, met Duco Bauwens van Nederland in beweging. Op de jeugdetage maakt De Poppendokter de poppen van kinderen weer beter en geeft een kinderdiëtist informatie over obesitas bij kinderen.

Stichting Cordaan Thuiszorg verzorgt Tai Chi en Line Dans cursussen voor ouderen, geeft adviezen m.b.t. valpreventie en zet een heus scootmobiel parcours uit op het bordes van de OBA.

Circus Treurdier verzorgt een theatervoorstelling over de gezondheidsmanie aan het begin van de 21e eeuw.

In alle vergaderzalen vinden gedurende de gehele dag lezingen en workshops plaats en op de zevende etage wordt een informatiemarkt opgezet en kunnen bezoekers een gezonde maaltijd nuttigen.

Officiële opening
De officiële opening van het fysieke en digitale Gezondheidsplein vindt om 16.00 uur plaats in het Theater van 't Woord, op de 7e etage van de Centrale Bibliotheek. Tijdens deze opening wordt er onder andere door diverse deskundigen gesproken over het thema Gezondheid en worden de winnaars van de gezondheidsquiz bekend gemaakt.

Gezondheidsplein
Gezondheid is één van de meest gevraagde rubrieken in de bibliotheek. De OBA beschikt reeds over een uitgebreide collectie op dit gebied en breidt nu uit met een heus Gezondheidsplein.

Na de opening zal het gezondheidsplein, bestaande uit een fysieke locatie in de centrale bibliotheek en een digitale locatie, steeds verder uitgebreid worden. Vanaf 30 mei wordt bijvoorbeeld vier keer per kalenderjaar een activiteit georganiseerd op het fysieke gezondheidsplein, dat geflankeerd wordt door het digitale gezondheidsplein van de OBA.

Openbare Bibliotheek Amsterdam

De Stichting Openbare Bibliotheken Amsterdam (OBA) is een culturele instelling, die zich al 90 jaar ten doel stelt het vrije verkeer van informatie in de Amsterdamse samenleving te bevorderen. In die 90 jaar heeft OBA zich ontwikkeld tot de meest gebruikte culturele ontmoetingsplaats in heel Amsterdam met 170.000 leden en meer dan 4,5 miljoen bezoekers per jaar. De OBA wil een centrum voor ontmoeting en educatie voor alle geledingen in de bevolking zijn. Hieruit vloeien tal van promotionele en culturele activiteiten voort in het kader van de leesbevordering, educatie en de overdracht van kennis en cultuur. De organisatie omvat een centrale bibliotheek en 27 wijkbibliotheken. Samen verzorgen zij het bibliotheekwerk in de gemeenten Amsterdam, Diemen en Ouder-Amstel.

De Centrale Bibliotheek is elke dag geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur. Adres: Oosterdokskade 143, 1011 DK Amsterdam

//////////////////////////////////////////// einde persbericht ////////////////////////////////////////////

Noot voor de redactie,