Ingezonden persbericht


Zaterdag 30 mei in World's Untold Stories:

INSIDE IRAQ: LIVING WITH THE ENEMY

Slachtoffers oorlog moeten samenleven met moordenaars van hun families

Irak is door zijn recente historie een zeer getraumatiseerd land; het volk was gedurende decennia getuige van vele wreedheden, martelingen en bombardementen. Jarenlang waren de slachtoffers voor de rest van de wereld niet meer dan statistieken, waarbij de doden slecht een grimmige maatstaf vormden voor het afglijden van Irak in een sektarische oorlog.

Het land is sindsdien weer enigszins opgekrabbeld, maar nu het geweld op zijn retour is blijft er een spoor van emotioneel verscheurde families achter die vragen om vergelding. De moordenaars lopen nog vrij rond en wonen niet zelden in dezelfde buurt als de families van hun slachtoffers. CNN's Arwa Damon gaat op zoek naar deze families en hun verhalen en stelt zichzelf de cruciale vraag: Zou dit opnieuw kunnen gebeuren?"

World's Untold Stories

De serie "World's Untold Stories" brengt de kijker op plaatsen waar zelden een camera komt. Moedige filmmakers vertellen de verborgen verhalen over het lot van de zwakkeren in de maatschappij en mysterieuze zaken worden onthuld.

Een speciale website, www.cnn.com/untoldstories, bevat wekelijks actuele programma informatie, video's en een blog bij de serie. Het programma duurt een half uur.

World's Untold Stories: "Inside Iraq: Living with the Enemy" wordt uitgezonden op:

Zaterdag 30 mei om 10.30 en om 19.00 uur

Zondag 31 mei om 16.30 uur


---

Noot voor de redactie (